Lamington kager

Lamington kager, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 12 Pers.
Kager i formRet : Kager i form - Diverse kager i form

Hovedingrediens : Mel - Diverse mel

Oprindelsesland : Australien

AustralienIndsendt :      Red :
Lamington kager, billede 4 Lamington kager, billede 1 Lamington kager, billede 2 Lamington kager, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
  Dej:
300 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

360 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
6 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
80 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
5 tsk. Bagepulver 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
  Glasur:
50 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
40 gram Kakao 1 tsk. 2 gram
1 spsk. 6 gram
1 dl. 45 gram
1.5 dl. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
700 gram Flormelis 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 50 gram
2 tsk. Vaniljesukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   
  Pynt:
200 gram Kokosmel 1 spsk. 2 gram
1 spsk. 5 gram
1 dl. 35 gram
   
Opskrift:
I en skål blandes mel, sukker, æg og smeltet afkølet smør. Pisk det hele i 3 minutter og tilsæt bagepulver.

Bag i en bradepande 23x33 cm. ved 190 grader C alm. ovn i 30-40 min.

Når kagen er kold, skæres den ud i ca. 5x5 cm stykker.

Man blander derefter smør med kakao og kogende vand og tilsætter flormelis og Vaniljesukker.

Kage terningerne dyppes helt i blandingen og rulles i kokosmel - sættes til "tørre" i ½ time før de er klar.





karakterer:
Opskriften er vist 38530 gange,
og udskrevet 682 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.8    (97 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 35406 (8430 kcal)
KJ pr. Pers. 2950 (702 kcal)
Vægt ialt 2333 gram
Vægt pr. Pers. 194 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1517 KJ (361 kcal)
Protein 4.5 gram
Fedt 12.5 gram
Kulhydrat 58.5 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2021-08-15 14:54:46
For mig virkede det ikke at dyppe kagerne i glasuren, det ville ikke hænge ved. Men jeg stak en gaffel i kagen fra bunden af og smurte glasuren på med en dejskraber, og så i kokosmel bagefter stadig med gaflen i.

  -   2007-12-01 21:15:25
glemte at navne at det er ikke rigtige lille firkanter men større...ellers er det god nok.

  -   2007-12-01 21:12:15
Good on ya mate! Have been looking for a decent recipe for yonks=0) Til alle jer dansker...de er bare guf some er en rigtig populær kage i australien.