Ingefærkylling med citrongræs

Ingefærkylling med citrongræs, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 3

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Kylling - Kylling hel

Oprindelsesland : Indonesien

IndonesienKilde : Augustenborgs opskriftsamling

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
1 kylling på ca. 1000 gram
2 løg
2 fedhvidløg
1 tommelfinger tykt stykke frisk ingefær
2–3 stilkecitrongræs
1 spsk.olie
2 spsk.rejepasta (kan undlades)
1 dl.kokosmælk
1 tsk.sukker
 salt
 peber
 
Opskrift:
Del kyllingen i små stykker, og gnid dem godt med salt. Løg og hvidløg pilles og hakkes fint. Ingefæren skrælles og skæres i tynde strimler. Den nederste del af det skyllede citrongræs skæres ligeledes i fine strimler.

Varm olien i en forholdsvis stor gryde og steg løg og hvidløg klare. Tilsæt rejepastaen og giv den et kort opkog. Kom så ingefær og citrongræs ved og lad alt simre i ca. 5 minutter.

Så lægges kødstykkerne i gryden, og kokosmælken tilsættes. Smag til med salt, peber og sukker. Lad retten snurre for svag varme i 20 – 30 minutter, indtil kyllingestykkerne er helt gennemstegte.

Tips:

Hvis man kan lide stærk mad, kan man finthakke friske chilipebre og komme dem i retten lige inden serveringen. Citrongræsset som giver retten en helt speciel aroma, kan eventuelt fjernes, lige inden serveringen – i så fald skal man nøjes med at skære det i korte stykker, og ikke i strimler – som anført i opskriften





karakterer:
Opskriften er vist 11330 gange,
og udskrevet 273 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.5    (2 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu