Nemt rugbrød uden kerner
Hovedingrediens : Mel - Rugmel Oprindelsesland : Danmark Fryseegnet : Er fryseegnet Indsendt af : Birgit Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Brug gerne røremaskine med dejkroge- på lavest omdrejninger.
Gæren udrøres i den lunkne kærnemælk. Derefter tilsættes rugmel og lad maskinen kører indtil melet er optaget, derefter tilsættes sigtemel og salt. Lad røremaskinen køre i små 4 min. Dejen er meget blød. Lad den hæve i skålen et lunt sted ca. 45. min. Kom dejen i en smurt rugbrødsform, brug evt. dejskraber og glat dejen jævnt ud. Efterhæver et lunt sted ca. 30 min. Bagetid ca. 50 min. ved 200 grader C. alm. ovn. |
|
Opskriften er vist 116727 gange,
og udskrevet 2977 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.3 (28 stemmer) |
|
Kommentarer Lis Lidsmoes - 2022-06-19 12:10:26 Jeg syntes at man kun skal bruge 400g af hver slags mel Og så kommer jeg lidt kulør for farvens skyld Og jeg kommer også en dl solsikke kerner i Det er bare så godt og det holder sig👍👍 ove sørensen - 2022-03-31 13:10:15 brødet er udmærket men mangler lige to spiseskeer pudersukker og en sirup Mette - 2021-06-25 19:31:26 Kan der bruges vand i stedet for mælk Mynthe Waltz - 2021-02-04 12:18:52 Den er skæv med forholdene. Alt for meget mel og for lidt væske. Henriette - 2020-01-04 09:31:22 Kan man bruge surdej i stedet for gær og hvor meget skal der så bruges anker47 - 2019-09-02 15:51:32 Det här kan inte passa. Har gjort exakt som det står i angivna mängder för 1 bröd. Där mer än nog till 2 bröd BM - 2017-11-22 16:23:19 Værste opskrift ever..... Alt for meget mel eller alt for lidt væske. anonym - 2017-11-01 07:24:11 Mænngden af mel og væde holder ikke, maskinen var ved at falde af bordet og jeg måtte tilsætte mere væde - alligevel var den meget fast majbritt - 2017-02-12 11:16:53 Jeg er igang med at prøve på at lave den. Har fulgt opskriften fra punkt til prikke og dejen skilte sig så måtte ælte den sammen og synes den virker noget hård. Der er ihvertfald ingen grund til at bruge en dejskraber. Øh er det meningen den skal være sådan? Bager med dejkroge Rita - 2013-02-04 08:29:27 Har ikke prøvet dette brød endnu. En anden læser forespørger om kærnemælken kan erstattes af andet. Jeg kan ikke tåle surmælksprodukter samt kerner, så er det muligt med andet. Lyder som et godt brød og nemt at bage. zederkopf - 2011-10-28 12:58:01 Er nu igang med at bage et nyt brød. Det sidste brød jeg bagte snød mig fordi jeg havde brugt både gær og surdej, Det hævede meget mere end der var plads til i en 2 l brødform. Jeg måtte bruge en mindre brødform til overskuddet. Men smag og konsistens er super. Både min hustru og jeg "hader" kernerugbrød og det ser også uappetitlig ud når folk sidder med en negl for at få kerner ud som har sat sig fast mellem tænderne. zederkopf - 2011-10-19 12:31:04 Nu har jeg rørt dejen med surdej samt 25 g gær. Det ser lovende ud. Efter jeg har bagt brødet vil jeg vende tilbage med en anmeldelse Knuds mave - 2010-08-03 16:59:43 Kan den opskrift brugews i8 en bagemaskine. Jeg hader at få dej mellem fingerne. Troels - 2009-08-17 20:16:46 Et virkelig godt brød, som vi vil bage igen. Nu ved vi hvor meget der skal i formen, da der jo er forskel på forme, Men en helt klar 1 er i forhold til det uduelige købebrød. Tak Rikke - 2009-03-21 09:00:08 Nanna, er du sikker på at du ik kan fnde kernemælk? Prøv at se om der ikke er noget der hedder "butter milk". Jeg bor nemlig selv i Grækenland så har oss været på udkig. Nanna - 2009-02-22 10:39:35 Kan man bruge noget andet end kærnemælk, jeg bor på Malta og her er der ikke kærnemælk. Birgit - 2008-04-01 12:45:22 Sigtemel består af hvedemel og sigtet rugmel. Det er vigtigt at det er sigtemel der tilsættes. anonym - 2007-12-25 17:14:10 Er det vigtigt at det er sigtemel og ikke hvedemel? hvad består sigtemel egentlig af? tina - 2007-06-18 17:29:20 Det kalder jeg ikke rugbrød......men et dejligt franskbrød er det, men når man laver det i håb om at det bliver til rugbrød så bliver man skuffet. Erika - 2005-01-01 01:01:01 Dejligt brød. Jeg deler brødet i 2 og kommer den ene halvden i fryseren. Og efter optøning på køkkenbordet, smager brødet som nybagt. Anders - 2005-01-01 01:01:01 godt rugbrød - jeg har en ernæringsøkonomas ord for,at det er en skrøne, at kernerugbrød skulle være sunere end gammeldags rugbrød. Det er den samme mængde fibre i begge, takket være rugmelen. Til gengæld får man ikke ondt i tænderne med et gammeldags rugbrød. Tove - 2005-01-01 01:01:01 Som det gode "lyst rugbrød" man kunne købe for et par år siden. Sonja - 2005-01-01 01:01:01 Dejligt brød, hvis man er til det der før i tiden hed lyst rugbrød. Også velegnet til at bruge til madpakke, såbages det ligesom rufler og pålægget kan lægges imellem. Heidi - 2005-01-01 01:01:01 Godt brød der holder sig længe og hvis man deler det og kommer halvdelen i fryseren er det som friskbagt, dog uden sprød skorpe. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne