Kalvekød med tunfiskesauce (Vitello Tonnato Piemonte)

Kalvekød med tunfiskesauce (Vitello Tonnato Piemonte), Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Kalvekød - Kalveklump

Oprindelsesland : Italien

ItalienIndsendt :      Red :

Ingredienser:
600 g.kalveklump eller inderlår
1 stilkbladselleri
1 gulerod
2 usprøjtede citroner
2.5 dl.tør hvidvin
2 spsk.hvidvinseddike
1 ds.tunfisk uden olie (150 g)
3 marinerede ansjosfileter (el. kippers)
3 æggeblommer
2 dl.olivenolie
3 spsk.kapers
1 løg
1 laurbærblad
2 kryddernelliker
 salt
 friskkværnet peber
 
Opskrift:
Kalveklumpen lægges i en gryde, hvidvinen hældes ved. Selleri, gulerod og løg hakkes groft og lægges i marinaden sammen med laurblærblad og krydder neliker. Det hele trækker under låg i 24 timer. Kødet vendes nogle gange. Det tilsættes så meget vand, at kødet lige dækkes, og det bringes i kog. 1 tsk. salt drysses i. Det koges ved svag varme knap 1 time uden låg. Lad kødet køle af i væsken.

Lad tunfisken dryppe af, ansjosfileterne skylles, tørres af med køkkenrulle og skæres i små stykker. Tunfisk, ansjoser æggeblommer og 2 spsk. kapers pureres fint i mikseren, sammen med saften af 1/2 citron og vineddiken, lidt efter lidt tilsættes nogle spsk. af kalvesuppen og ca. 2 del olivenolie. Det hele blandes til en tyktflydende sauce og smages til med salt og peber. kalvekødet skæres i så tynde skiver som muligt og anretts på et fad. De dækkes jævnt med tunfiskesaucen, stilles koldt under dække og trækker 3-4 timer.

Til serveringen skæres resten af citgronerne i tynde skiver, og kalvekødet garneres hermed. 1 spsk. kapers drysses over.

Vigtigt:
Serveres afkølet, dertil rigeligt med hvedebrød.

Saucen skal være jævn, pænt cremet og ikek for tyk. Den kan eventuelt fortyndes med kalvesuppen, til man opnår den rigtige konsistens.





karakterer:
Opskriften er vist 17586 gange,
og udskrevet 803 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.8    (3 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu