Hummus 02
Hovedingrediens : Bælgplanter - Ærtere Oprindelsesland : Arabiske Emirater Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Skyl ( de udblødte) kikærterne under koldt vand og hæld dem op i en gryde ¾ fyldt med vand.
Kikærterne bringes i kog og der skrues ned.
Lad dem småsimre til de er møre. Undervejs skummes omhyggeligt - evt. tilsættes mere vand.
Hæld kikærterne i et dørslag og skyld dem grundigt.
Hæld kikærterne og hvidløg i en blender sammen med tahina, olivenolie, citronsaft og vand, foodprocessor eller en kødhakkemaskine lidt efter lidt og lav dem til en tyk pasta/pure. Evt. tilsættes mere vand imens kikærterne blendes. Hæld pureen over i en skål og smag til med salt, spidskommen, chili og citronsaft og ekstra citronsaft. Spis med pitabrød el. lign. |
|
Opskriften er vist 116527 gange,
og udskrevet 3357 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3.3 (50 stemmer) |
|
Kommentarer Amanda Lee - 2015-01-19 22:59:46 Jeg ved ikke hvad jeg gjorde galt da jeg lavede den idag..... Den smagte godt nok skidt :-( Øøøøøv! Havde ellers glædet mig efter alle de fine kommentarer! anonym - 2012-07-21 11:10:23 virkelig god opskrift! husk nu at lade være at købe urtekrams tahin. Den får hummusen til at smage helt forkert. Køb i stedet din tahin hos grønthandleren. Så har man ikke lyst til at spare på den :D anonym - 2012-07-06 15:24:55 Til folk der ikke har lavet det før: DER SKAL IKKE 3 DL TAHIN I!!!! Det vil være yderst dumt at gøre! Prøv istedet at smage jer frem til det. 2 spsk er rigeligt for mange!!! Vegan - 2011-06-19 06:08:43 3 dl. Tahin? Er du vanvittig? Jane - 2010-11-04 17:08:00 Der er ingen grund til at skylle kikærterne grundigt efter kogningen. Kogevandet (som kan blive en fantastisk suppe) kan gemmes og bruges at til at justere konsistensen med. ;) Tobias - 2010-05-12 18:43:42 Den er godt nok ringe... elm - 2010-03-09 18:03:13 Uhm, synes personligt ikke at surmælksprodukter som creme fraiche eller youghurt hører hjemme i hummus. Tahin er til gengæld uundværligt. Natasja - 2009-11-02 22:24:47 "Fabriks hummus" go home! Den her hummus er skønherlig og yderst vanedannede! Og den bliver faktisk næsten bedre efter en nedfrysning :) Et tip er at man fryser de opblødte kikærter ned, det er altid godt at have liggende til f.eks gryderetter, men det forkorter også kogetiden ;) Mig - 2009-04-21 12:45:10 Denne ret er mega fantastisk! Hvis du vil have en lille mellem mad, kan du købe nogle kiks og dyppe dem i din hummus. Det smager skønt er mætter lige nok til at være en mellem mad (: Aje - 2008-11-20 15:38:51 jeg er araber og det er den hye opskrift hvis i siger den smager godt så skulle i bare smage den gamle opskrift... Tobias - 2008-10-02 12:11:13 Enig med Louise. Creme Fraiche gør den lettere og den bedste måde at lave det på er med en stav blender. Desuden vil jeg anbefale krydderiet muzak! det gør den bedre end med chili Per - 2007-07-29 08:57:23 Du skal nok purere kikærterne af et par gange hvis du ikke har en meget stor foodprocessor. Mia - 2005-01-01 01:01:01 denne opskrift er bare for lækker! 13+ hos mig! mig - 2005-01-01 01:01:01 det er dejligt, også med paprika er en go ide... Mille - 2005-01-01 01:01:01 Rigtig god opskrift. Det er dog muligt at forsøge sig lidt frem med vand og en god olie som supplement til den mængde af tahin som står i opskriften. Vand for at opnå en lidt mindre olie-agtig konsistens. Olie hvis man gerne vil spare lidt på tahin. Betina - 2005-01-01 01:01:01 Den er bare skøn og dejlig krydret. Mmmm! Louise - 2005-01-01 01:01:01 Hvis man kommer lidt creme fraiche i og lidt spidskommen bliver den himmelsk! |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne