Kogt okse- og kalvekød som i Toscana
Hovedingrediens : Blandet kød - Andet blandet kød Oprindelsesland : Italien Kilde : Kødbranchens Fællesråd Indsendt : Red : |
|
|
Denne ret kræver en stor 10 L suppegryde.
I denne bringes 6-7 L vand i kog og kødet - undtagen marvpiben - kommes i vandet. Når vandet atter koger, tilsættes lidt groft køkkensalt. Lad kødet småkoge i gryden i 1 time - husk at skumme urenheder af undervejs.
Mens gryden står og simre, skrælles gulerødderne og løgene, og skæres i grove stykker. Blegsellerien og porrerne renses og skæres ligeledes i grove stykker. Hvidløgsfeddene pilles og skæres i skiver. Persillen skylles og rives i mindre stykker. Når kødet har simret den omtalte time, kommes alle grønsagerne ned i samme gryde. Samtidigt tilsættes nelliker, laurbærblade og peberkorn og det hele simre nu videre i yderligere 45 min. Når de 45 min er gået kommes et stykke gazestof om marvpiben, så marven ikke falder ud, hvorefter den lægges ned i gryden. Her simre den med i yderligere 20 min. Imens ristes 4 store stykker brød franskbrød eller rugbrød, og de 2 løg pilles og hakkes fint. Så tages alt op af gryden. Kødet skæres i pæne skiver og anrettes på et stort fad sammen med grønsagerne & serveres med stærk sennep til. Marven fra marvpiben skrabes ud med en skarp kniv og serveres ved siden af på ristet brød med finhakket løg på. |
|
Opskriften er vist 11978 gange,
og udskrevet 162 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4 (1 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne