Kogt okse- og kalvekød som i Toscana

Kogt okse- og kalvekød som i Toscana, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Portioner

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Blandet kød - Andet blandet kød

Oprindelsesland : Italien

ItalienKilde : Kødbranchens Fællesråd

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
2000 g.okse- & kalvekød bestående af kalvebov
 oksetværreb
 ben fra oksehøjreb
1 marvpibe/ - knogle
 
4 løg
12 nelliker
8 gulerødder
4 stilkeblegselleri
4 porre
2 fedhvidløg
3 laurbærblade
10 Peberkorn, sorte
1  stort bundt bredbladet persille
4 skiverbrød
2 skalotteløg
 salt
 peber
 stærk sennep
 
Opskrift:
Denne ret kræver en stor 10 L suppegryde. I denne bringes 6-7 L vand i kog og kødet - undtagen marvpiben - kommes i vandet. Når vandet atter koger, tilsættes lidt groft køkkensalt. Lad kødet småkoge i gryden i 1 time - husk at skumme urenheder af undervejs.

Mens gryden står og simre, skrælles gulerødderne og løgene, og skæres i grove stykker. Blegsellerien og porrerne renses og skæres ligeledes i grove stykker. Hvidløgsfeddene pilles og skæres i skiver. Persillen skylles og rives i mindre stykker.

Når kødet har simret den omtalte time, kommes alle grønsagerne ned i samme gryde. Samtidigt tilsættes nelliker, laurbærblade og peberkorn og det hele simre nu videre i yderligere 45 min.

Når de 45 min er gået kommes et stykke gazestof om marvpiben, så marven ikke falder ud, hvorefter den lægges ned i gryden. Her simre den med i yderligere 20 min. Imens ristes 4 store stykker brød franskbrød eller rugbrød, og de 2 løg pilles og hakkes fint.

Så tages alt op af gryden. Kødet skæres i pæne skiver og anrettes på et stort fad sammen med grønsagerne & serveres med stærk sennep til.

Marven fra marvpiben skrabes ud med en skarp kniv og serveres ved siden af på ristet brød med finhakket løg på.





karakterer:
Opskriften er vist 11971 gange,
og udskrevet 160 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu