Oksetyksteg spækket med ansjos, oliven og kapers
Hovedingrediens : Oksekød - Oksetyksteg Oprindelsesland : Italien Kilde : Kødbranchens Fællesråd Indsendt : Red : |
|
|
Læg kødet på et skærebræt.
På en tallerken deles de 5 ansjoser på langs. Fjern stenene fra olivenen og hav kapers parat. Spæk så kødstykket på hver side med skiftevis ansjos, oliven og kapers. Det gøres ved hjælp af en spids kniv, som man bruger til at skære "små lommer" ind i kødet, hvor så ingredienserne presses ind.
I en stor gryde varmes olien og kødet brunes på alle sider. Når overfladen er gylden krydres kødet med salt og peber og der hældes bouillon ved. Skyl persillen grundigt, ryst vandet af og bræk stilkene af. Stilkene kommes ned i gryden til kødet. Læg låg på gryden og lad den så kødet simre i ca. 1 time. Vend kødstykkerne af og til og hæld evt. lidt mere bouillon ved. Tag så kødet op af gryden og hold det lunt (dæk det med at viskestykke eller stanniol). Hæld fonden fra gryden gennem en si over i en anden gryde eller skål. Rens svampene grundigt og skær evt. de største i lidt mindre stykker. I den første gryde varmes lidt mere olivenolie og heri brunes svampene. Hæld så den sigtede fond over svampene og jævn med lidt maizenamel rørt ud i koldt vand og kom den i. Skær enderne af de grønne bønner & kog dem i letsaltet vand i 3-5 min. Lad dem dryppe af i en si. Skær de spækkede oksetyksteg i pæne skiver og anret dem i et fad med kant. Hæld svampesaucen over. Server retten med de grønne bønner og frisk brød til. |
|
Opskriften er vist 16469 gange,
og udskrevet 360 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.7 (3 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne