Gratineret kalveklump med salvie, rosmarin og mornaysauce
Hovedingrediens : Kalvekød - Kalveklump Oprindelsesland : Italien Kilde : Kødbranchens Fællesråd Indsendt : Red : |
|
|
Læg kødet "bredt ud" på et skærebræt og rul det til en roulade. Bind kviste af salvie og rosmarin fast til rouladen med kødsnor - så snoren også holder sammen på rouladen. Krydr med salt og peber.
Varm olie og smør i en stor gryde og brun kødet på alle sider. Kom hvidvinen ved og lad kødet simre i den i 4-5 min. Tilsæt bouillonen, læg låg på gryden og lad kødet simre yderligere i ca.1½ time til det er mørt. Tag så kødet op af ryden og lad det køle lidt af. Fjern kødsnoren og skær kødrouladen i 2-3 cm tykke skiver. Anbring skiverne i et ildfast fad og anbring en skive skinke og en skive ost oven på hver kødskive. Tænd for ovnen og stil den på 250 grader C. Fadet skal ikke ind endnu. Mornaysauce: I en gryde smeltes smør og melet tilsættes - rør fligttigt med et piskeris. Tilsæt mælken lidt efter lidt under konstant omrøring. Smag saucen til med salt, peber og muskatnød. Skru ned for varmen og lad saucen simre et kvaters tid, så smagen af mel forsvinder. Rør i den af og til, pas på den ikke brænder på. Gratinering: Hæld så saucen over kødet. Drys med reven parmesan og stil den i den varme ovn i ca 10 min, til retten får en smuk gylden overflade. Retten serveres med et godt italiensk brød og evt en frisk salat. |
|
Opskriften er vist 17539 gange,
og udskrevet 485 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.5 (2 stemmer) |
|
Kommentarer yrsa - 2005-01-01 01:01:01 wow en lækker ret den skorede jeg på min nye mand var bare så glad |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne