Vildtgryde

Vildtgryde, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Klovdyr Øvrigt - Diverse klovdyr

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkIndsendt af : woodman

Indsendt :      Red :
Vildtgryde, billede 4 Vildtgryde, billede 1 Vildtgryde, billede 2 Vildtgryde, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
500 g.hjortekød (rå då eller kronhjort)
 
2 løg
2 fedhvidløg
1 pastinak
2 gulerødder
 smør
 salt
 peber
 
2.5 dlrødvin
 
250 g.champion
1 l.vand
 
 Sovs:
2.5 dl.fløde
 kulør
 salt
 peber
 
 Smørbolle:
25 g.smør
2 spsk.hvedemel
 
Opskrift:
kødet skæres i tern 2X2 cm.

Løg, hvidløg, pastinak og gullerod skæres i små tern og brunes i smørret kødet hældes op i gryden og det hele varmes op rødvinen hældes i gryden og det koges lidt ind.

Champignon skæres i kvarter og dumpes også i gryden og vand hældes over og det står og småsimrer i en times tid.

Fløden tilsættes og det hele gives et opkog. Smør og mel røres sammen til en smørbolle og tilsættes lidt af gangen til tilpas tykkelse. Til sidst smages der til med salt og peber.

Tips:

der serveres kartofler eller ris til eller måske en god hjemmelavet kartoffelmos - til maden bruger jeg gerne en god kraftig rødvin hvor resten serveres til maden





karakterer:
Opskriften er vist 102289 gange,
og udskrevet 1993 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.6    (155 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2012-02-18 11:18:54
En meget lækker ret, der blev serveret for forældre og svigerforældre en fredag aften med et glas rødvin til. Udpræget begejstring omkring bordet :D Jeg havde valgt at tilsætte lidt ekstra smag i form af bacon, coctailpølser og laurbærblade, der simrede med i retten. Kødet blev fantastisk mørt, men jeg lod det også koge i 2 1/2 time. Serverede med rodfrugtmos til - et hit!