Alexs Franskbrød på Surdej

Alexs Franskbrød på Surdej, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Brød 3 Brød
Brød boller kiksRet : Brød boller kiks - Diverse brød

Hovedingrediens : Mel - Hvedemel

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : Alex

Indsendt :      Red :
Alexs Franskbrød på Surdej, billede 4 Alexs Franskbrød på Surdej, billede 1 Alexs Franskbrød på Surdej, billede 2 Alexs Franskbrød på Surdej, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
  Surdej:
10 dl. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
50 gram Gær, frisk
3 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
1 tsk. Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
4 spsk. Olivenolie Mål/Vægt
1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
200 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

   
1300 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

   
Opskrift:
Dag 1:
Opløs gæren i vandet (27 grader C.) og tilsæt salt og sukker, bland melet i, og lad blandingen stå lunt et døgns tid.
Husk ! at lægge et viskestykke over.

Dag 2:
Dejen æltes med ca. 1300 g. mel.(hold lidt mel tilbage ca. 100 - 150 g.) dejens konsistens skal være passende, dejen skal klæbe lidt til hænder og bord. Lad dejen stå et par timer tildækket med et vådt klæde.

Slå dejen ned, ælt den godt igennem, skær den i 3 dele med en halvsløv kniv og slå nu de 3 brød op.

Lad brødene stå 45 til 60 min. og efterhæve med et viskestykke over. Nu pensles brødene med æg eller mælk, frø kan nu kommes på, birkes sesam eller solsikke.

Sæt Brødene i ovnen, der forvarmet til180 - 200 gr. Varmluftovn 175 - 185 gr. i 35 - 40 minutter





karakterer:
Opskriften er vist 52858 gange,
og udskrevet 968 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.4    (62 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 24512 (5836 kcal)
KJ pr. Brød 8170 (1945 kcal)
Vægt ialt 2622 gram
Vægt pr. Brød 874 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 934 KJ (222 kcal)
Protein 5.7 gram
Fedt 3.1 gram
Kulhydrat 43.8 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2016-01-05 15:00:23
Forvirrende opskrift.. Kiggede hurtigt på den og tænkte at den så nem ud og læste ikke det hele.. (utroligt dumt af mig) og tænkte med det samme, den laver jeg da lige... Havde ikke set, at de først skulle hæve i et døgn. Og bagefter tænker jeg... Hvad med olien? kan jo se på billedet at de skal i sammen med gæret,vandet og melen, men det er jo ikke alle der er så skide gode til at bage, at de tænker sådan noget..

  -   2013-02-17 14:30:55
Mener heller ikke det her har meget at gøre med surdej... og da slet ikke med den enorme mængde gær der skal i.

  -   2012-09-25 21:21:34
Det vil jeg ikke kalde en surdej. I en surdej bruger man kun cirka 5-10 g. gær (hvis man bruger gær).

  -   2012-06-08 23:00:49
Brødene hæver meget, så 1 brød pr. bageplade hvis man ønsker bagt hele vejen rundt, ikke at det gør det store at man skal skille dem ad.

  -   2011-08-12 03:01:11
Hej Lotte ! jeg lærte opskriften da jeg sejlede som ung mand på en norsk båd , det var kokken ombord som bagte det , og han kaldte det for surdej . Men du har ganke ret i det du skriver .

  -   2011-08-12 02:56:25
Det er ikke 27 gram gær ! men vandet skal være 27 g. celcius Held og lykke , og velbekomme Alex

  -   2010-11-19 10:10:21
hvad menes med (27 g) 50 g gær

  -   2010-10-30 14:13:17
Ja lyder fint men hvor blev surdejen af. En sur dej er en dej der ikke er gær i mig bekendt. Og med denne skal man jo lave ny sur dej hver gang. for mig at se er det bare en anden form for langtidshævnng.

  -   2009-01-12 22:12:44
Også dejlig de følgendende dage

  -   2007-05-27 10:22:29
Lyder godt :D