Appelsinmarineret kylling med svampesauce

Appelsinmarineret kylling med svampesauce, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Kylling - Kyllingefilet

Oprindelsesland : Jamaica

JamaicaIndsendt :      Red :
Appelsinmarineret kylling med svampesauce, billede 4 Appelsinmarineret kylling med svampesauce, billede 1 Appelsinmarineret kylling med svampesauce, billede 2 Appelsinmarineret kylling med svampesauce, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
600 gkyllingefilet
 
 Marinade:
0.5 dl.appelsinsaft
1 tsk.reven appelsinskal
1 spsk.akaciehonning
0.5 dl.mørk rom
 
15 g.smør
0.5 tsk.salt
0.5 tsk.peber
200 g.østershatte
2 fedfint hakkede hvidløg
2-3 dl.hønsebouillon
1 spsk.frisk hakket koriander
1-2 tsk.majsstivelse
1 dl.Kaffefløde 9%
 Pynt:
 Appelsinbåde
 frisk hakket koriander
 
 Safranris:
1 fint hakket løg
1 fedhakket hvidløg
1 spsk.olivenolie
240 g.paraboiled ris
1 knsp.safran
6 dl.hønsebouillon
 
Opskrift:
Kødet skæres fri for evt. skind. Stikkes med en skarp kniv 2-3 gange. Lægges i en plastpose. Marinaden røres sammen og hældes ved. Posen lukkes omhyggeligt og kødet marineres i køleskab i 1-2 timer.

Kødet dryppes af i en sigte og duppes tørt. Marinaden gemmes. Kødet brunes i smørret. Tages op og krydres med salt og peber.

Svampene renses og skæres i skiver. Svitses med hvidløg i 1-2 minutter. Bouillon, marinade og koriander hældes ved. Kyllingestykkerne lægges i. Simrer i ca. 15 minutter til kødet er mørt. Kyllingestykkerne tages op.

Majsstivelsen udrøres i fløden og røres i. Koges kort igennem.

Safranris:
Løg og hvidløg svitses i olien uden at tage farve. Ris og safran tilsættes under omrøring. Kogende bouillon hældes ved. Risene simrer under låg i ca. 20 minutter.

Serveres med brød til.





karakterer:
Opskriften er vist 81825 gange,
og udskrevet 2795 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.6    (31 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2017-04-07 10:32:03
Jeg synes ikke, det var den store smagsoplevelse.

  -   2012-01-13 21:39:46
Virkelig lækker ret. Laver den uden appelsinbåde. Det bliver lidt for meget appelsin. Alle i hjemmet synes det er dejligt.

  -   2008-02-24 18:52:05
fra kogebogen "Mad fra fjerne gryder" ikke ? .. Lavede det som et skoleprojekt til ca 100 mennesker , det fik sgu ros ..

  -   2005-01-01 01:01:01
Rigtig lækkert risene fik meget ros