Oksekød med tamarind

Oksekød med tamarind, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4

ForretterRet : Forretter - Forretter

Hovedingrediens : Oksekød - Skært oksekød

Oprindelsesland : Tanzania

TanzaniaIndsendt :     

Ingredienser:
500 g.skært oksekød
250 g.spinat
0.5 pakketamarind-pasta + 5 dl vand
2 storeløg
75 g.friske ingefær
4-5 friske tomater
2 spsk.koncentreret tomapuré
2 spsk.stødt spidskommen
1 dl.jordnøddeolie
3-4 fedhvidløg
 
Opskrift:
Overhæld tamarind pasta med 2 dl vand og rør lidt. Skær kødet i tern på 2x2 cm. Mariner kødet i tamarind-saften i ca. to timer.

Hak løg, hvidløg og ingefær fint. Sauter i jordnøddeolie. Tilsæt tomatpuré. Hak tomaterne, kom dem ved sammen med spidskommen og 3 dl vand. Kom kød og marinade ved og kog det hele igennem til saucen er tæt og kødet er mørt (ca. 1 time).

Bland til sidst frisk spinat i. Smag til med salt og peber.

Tamarind og 5 dl vand kan erstattes af saften af 4 lime eller saften af 2 citroner suppleret med vand, så man i alt får 5 dl væske.
Server f.eks. med ris, brød eller salat.

Tips:

Som skært oksekød kan bruges bov, tykkam, inderlår, yderlår eller klump.





karakterer:
Opskriften er vist 22810 gange,
og udskrevet 355 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.4    (48 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2021-03-10 07:03:16
0.5 pakke tamarind-pasta + 5 dl vand hvormange gram er der tale om af pastaen?