Vredne drenge og piger
Hovedingrediens : Mel - Hvedemel Højtid: Jul Oprindelsesland : Danmark Fryseegnet : Ikke fryseegnet Indsendt : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Rør smør og sukker blødt og tilsæt æggeblommerne en ad gangen.
Sigt halvdelen af melet i.
Tilsæt fløde, citronskal, kardemomme og resten af melet og ælt dejen godt sammen.
Læg dejen i køleskabet et par timer.
Rul dejen tyndt ud på køkkenbordet. Skær den ud i 3 cm. brede strimler med en kagespore eller en kniv. Skær derefter på skrå i modsatte retning, så der dannes skrå dejstrimler. Hver klejne skal have et langt snit på midten. Vredne drengene vrides ved at man stikker den ene ende gennem hullet og trækker let til. Vredne piger er dejstrimler uden hul i midten. Man vrider dem en gang og former dem til kranse. Klejner koges gyldne i den varme olie og drypper af på fedtsugende papir. Når de vredne drenge og piger er helt kolde lægges de i dåse. Tips: Vredne drenge og piger stammer oprindeligt fra Sønderjylland. I andre dele af landet kaldes de klejner. |
|
Opskriften er vist 49003 gange,
og udskrevet 565 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4 (22 stemmer) |
|
Kommentarer Per - 2005-01-01 01:01:01 Jeg syntes godt den kunne være lidt sødere, så jeg ville nok tilsætte lidt mere sukker en anden gang. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne