Julemand
Hovedingrediens : Mel - Hvedemel Højtid: Jul Indsendt : Red : |
|
|
Smut og hak mandlerne.
Hæld dem i en gryde sammen med sukker og honning og rist det gyldent ca. 10 minutter.
Hak sukat og pomeransskal og kom det i sukkeret sammen med muskat, nelliker og kanel.
Lad det afkøle.
Rør potasken ud i varmt vand og hæld det i dejen sammen med melet.
Ælt dejen samme og lad den hvile i køleskabet til næste dag.
Rul dejen ud på et melstrøet bord. Klip en julemand ud i pap ca. 30x12 cm. og skær ham ud efter skabelonen. Læg figuren på en smurt plade. Stik eller skær resten af dejen ud til små honningkager. Bag kagerne i en varm ovn ved 200 grader C i ca. 40 minutter. Rør Flormelis ca. 10 minutter med æggehvide og tilsæt citronsaften. Fyld glasuren i en sprøjteposen og dekorer julemanden. Pynt også resten af kagerne med glasur eller dekorer dem med et lille nisseglansbillede. |
|
Opskriften er vist 11869 gange,
og udskrevet 118 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 1.3 (5 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne