Rigtig lækker (nem) hollandaise
Hovedingrediens : Mælkeprodukter - Smør Indsendt af : Louise:) Indsendt : Red : |
|
|
Vand, eddike, laurbærblad og peber koges ind i en gryde til ca. 1 spsk.
Æggeblommer tilsættes og legeres over vandbad til det bliver tykt og skummende (må ikke blive for varmt!) Smør smeltes og tilsættes æggeblommerne og piskes godt til det bliver en tyk og cremet konsistens. Smages til med salt og hvid peber. Smager super godt hvis der lige tilsættes nogle svampe!
Tips: Hemmeligheden bag hollandaise er at saucen absolut ikke må komme op og koge, for så skiller den og æggene bliver til røræg. Saucen skal være så "varm" at man kan have en finger i den. |
|
Opskriften er vist 14290 gange,
og udskrevet 243 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 1.5 (18 stemmer) |
|
Kommentarer ynxpynx - 2009-08-03 13:06:22 første gang jeg læste opskriften studsede jeg over den betragtelige mængde smør og var derfor forsigtig med ikke at få overmættet emulsionen. Samtidig skulle hollandaisen jo smage af hollandaise og ikke kun smør, jeg stoppede derfor allerede efter indrøringen af knap 250 g skør og fik en dejlig hollandaise. Jeg prøvede derefter at lave en ny portion hvor indrørte samtlige 400 g smeltet smør. Det gik altså bare ikke ! Æggebasen kunne ikke rumme så meget smør. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne