Rigtig lækker (nem) hollandaise

Rigtig lækker (nem) hollandaise, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Portioner

SaucerRet : Saucer - Ægte saucer

Hovedingrediens : Mælkeprodukter - Smør

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : Louise:)

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
3 past. æggeblommer
1 spsk.eddike
2 spsk.vand
 laurbærblad
5 Peberkorn, sorte
400 g.saltet smør
 
Opskrift:
Vand, eddike, laurbærblad og peber koges ind i en gryde til ca. 1 spsk. Æggeblommer tilsættes og legeres over vandbad til det bliver tykt og skummende (må ikke blive for varmt!) Smør smeltes og tilsættes æggeblommerne og piskes godt til det bliver en tyk og cremet konsistens. Smages til med salt og hvid peber. Smager super godt hvis der lige tilsættes nogle svampe!

Tips:

Hemmeligheden bag hollandaise er at saucen absolut ikke må komme op og koge, for så skiller den og æggene bliver til røræg. Saucen skal være så "varm" at man kan have en finger i den.





Beskrivelse:
Se kokkens favoritopskrift på Hollandaise sauce

karakterer:
Opskriften er vist 14290 gange,
og udskrevet 243 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
1.5    (18 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2009-08-03 13:06:22
første gang jeg læste opskriften studsede jeg over den betragtelige mængde smør og var derfor forsigtig med ikke at få overmættet emulsionen. Samtidig skulle hollandaisen jo smage af hollandaise og ikke kun smør, jeg stoppede derfor allerede efter indrøringen af knap 250 g skør og fik en dejlig hollandaise. Jeg prøvede derefter at lave en ny portion hvor indrørte samtlige 400 g smeltet smør. Det gik altså bare ikke ! Æggebasen kunne ikke rumme så meget smør.