Vestslesvigske knæpkager

Vestslesvigske knæpkager, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portioner

SmåkagerRet : Småkager - Diverse Småkager

Hovedingrediens : Mel - Diverse mel

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkFryseegnet : Ikke fryseegnet

Indsendt :     

Ingredienser:
500 g.hvedemel
2.5 dl.fløde
1 tsk.kardemomme
1 tsk.hjortetaksalt
400 g.smør
125 g.sukker
1 revet citronskal
1 æggeblomme
 
Opskrift:
Dejen æltes godt og skæres i aflange stykker ca. 8x4 cm, som evt. dekoreres. Smøres med æggeblommer før bagningen.

Bages ved 200 grader C i 10 min

Tips:

Knæpkager har fået deres karakteristiske navn efter den lyd, det giver, når man bider i den hårde kage. Sammen med goderåd er det en af de ældste småkagetyper, der kendes. De blev førhen bagt i den store bageovn efter rugbrødsbagningen. Undertiden samlede man alle dejrester og æltede dem sammen med fløde. Dette er forklaringen på, at der i ældre opskrifter er angivet både rugmel, hvedemel og bygmel i knæpkager. Enkelte ældre husmødre fastholder, at en rigtig knæpkage skal laves af rugmel og at der skal anvendes sirup og fedt som bindemiddel i stedet for fløde og smør. Her - som ved så mange andre opskrifter - er der plads til den personlige smag og lysten til variation.





karakterer:
Opskriften er vist 11084 gange,
og udskrevet 160 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2022-11-21 09:38:13
Navnet på knæpkager kommer af den melblanding (her kunne indgå både hvede, rug og bygmel) der oprindelig blev brugt. Melblandingen kaldes Knæp/knep. Se f. Eks Karrig Niding skuespillet af Hieronomus Justesen Rank.. Her optræder drengen Knæp, som henviser til en fødevare. I Sydslesvig fås anen bagværk med Knæp- som ikke giver nogen "lyd" når de spises!