Sønderjysk rugbrødslagkage eller brødtærte

Sønderjysk rugbrødslagkage eller brødtærte, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 8 Pers.
KonditoriRet : Konditori - Lagkage

Hovedingrediens : Gryn / Korn - Rugbrød

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkIndsendt :      Red :
Sønderjysk rugbrødslagkage eller brødtærte, billede 4 Sønderjysk rugbrødslagkage eller brødtærte, billede 1 Sønderjysk rugbrødslagkage eller brødtærte, billede 2 Sønderjysk rugbrødslagkage eller brødtærte, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
6 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
100 gram Rugbrød. mørkt uden kerner 1 skive rugbrød vejer ca. 50 gram.
1 tsk. Bagepulver 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
250 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
100 gram Hasselnødder 1 dl. hele hasselnødder vejer ca. 60 gram
   
  Fyld:
5 dl. Piskefløde 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
50 gram Hasselnødder 1 dl. hele hasselnødder vejer ca. 60 gram
Evt. Kirsebærsyltetøj 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
Opskrift:
Der skal anvendes frisk, men tørt rugbrød, der rives fint. I nutiden sker dette nemmest på en køkkenmaskine. Herved kan man rive skorperne med, og de giver en god smag. Nødderne bør ikke hakkes for småt.

Del æggene i hvider og blommer i hver sin skål. De 6 æggehvider piskes stive. Sukkeret røres forsigtigt i æggehviderne lidt efter lidt.
Æggeblommerne tilsættes en ad gangen.

Det fint revne rugbrød og de ikke for småt hakkede nødder blandes sammen og tilsættes forsigtigt. 1 tsk. bagepulver blandes i.

Dejen hældes i 3 lagkageforme med smurt bagepapir, da de er tilbøjelige til at sætte sig fast i bunden. Bages straks ved 220 grader C. alm. ovn i ca. 10 min.

Ved serveringen lægges lagkagebundene sammen med flødeskum og kirsebærsyltetøj. Øverst lægges flødeskum med ristede hakkede nødder eller evt. høvlet chokolade.

Tips:

Brødtærte med rugbrød kendes ikke i andre dele af landet. Det er en yndet festtærte, som er nem at lave og helst skal spises straks. Der findes flere opskrifter på brødtærte, og det var en af de kager, som husmoderen tidligere satte en ære i at bage så godt som muligt. Brødtærte kan varieres på flere måder, f.eks. ved at komme et tyndt lag kirsebær- eller solbærsyltetøj på bundene under flødeskummet.





Beskrivelse:
Se kokkens favoritopskrift på Sønderjysk rugbrødslagkage

karakterer:
Opskriften er vist 114844 gange,
og udskrevet 2400 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.2    (17 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 19173 (4565 kcal)
KJ pr. Pers. 2396 (570 kcal)
Vægt ialt 1425 gram
Vægt pr. Pers. 178 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1345 KJ (320 kcal)
Protein 6.4 gram
Fedt 22.1 gram
Kulhydrat 25.4 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2021-05-28 21:03:21
Ville prøve en ny opskrift ift den jeg plejer at bruge, første fejl......skal der ingen kakao i...? Nå det kom der alligevel, godt jeg lavede til 10 mand, der er måske til 5. Det færdige resultat er direkte nedslående, flad som en pandekage, har fulgt opskriften. Synes Alletiders Kogebog normalt er godt men lige her bør de nok slette opskriften...

  -   2020-01-27 16:49:51
Det skal nu være solbærsyltetøj

  -   2017-01-25 21:32:22
Kan man købe brødtort bunde? Og hvor henne?

  -   2016-02-20 16:15:30
Min kage blev en æggekage med brød på toppen, jeg fulgte opskriften men ved ikke hvad der gik galt. Den var luftig helt hen til slutningen så faldt DN sammen og gik fuldstændig galt

  -   2013-02-19 18:33:15
Mine bunde klasker fuldstændig sammen og bliver klæge. Hvad gør jeg mon forkert? Jeg har bagt kagen to gange og det samme sker hver gang, selv om jeg følger opskriften meget nøje.

  -   2013-01-13 11:02:53
Det er en lækker kage.

  -   2012-09-21 10:45:55
En rigtig lækker brøtort...bruger solbærsyltetøj i stedet da det er det jeg altid har fået. Kiggede i den sønderjyske bagebog, det er den samme opskrift,

  -   2012-05-14 09:10:07
Det er en lækker kage, MEN det er nu ikke en rigtig sønderjysk "brødtort".

  -   2012-02-25 13:34:52
Prøv at bage den i en bradepande, køler den ned, smører hindbærmarmelade, flødeskum og evt skivede bananer, ruller den sammen som en roulade, stiller den køligt. Ved serveringen pyntes med flødeskum og hakket chokolade. Det er mums. Så kan man jo kalde den noget andet end sønderjysk.

  -   2012-02-10 13:57:38
Bodil har ret. både med cacao, og at det ikke er en "tærte"..

  -   2011-08-14 13:41:11
Der mangler altså 4 spsk. kakao i dejen for at det er en ægte sønderjysk "brø-torte" ;-)

  -   2010-12-20 11:51:16
kan man bage bundene i forvejen - dagen før - og så bare lægge dem sammen lige inden servering??

  -   2010-12-01 18:10:40
Så vidt jeg ved er der nu gluten i rugbrød, så ,denne opskrift bør justeres til brød uden gluten.

  -   2010-05-04 18:27:43
Kagen skal som nævnt i opskriften, lægges sammen lige før servering, og i sønderjylland er der solbærsyltetøj i.

  -   2008-12-31 09:19:31
den skal i øvrigt ikke spises straks man lægger den sammen og stiller den i køleskab til dagen efter så pyntes den med fløde skum og nødder så er den rigtig saftig og god. Det med syltetøj er bare nord for aabenraa syd for og på Als er det bare flødeskum som gæller

  -   2005-01-01 01:01:01
Kagen blev rigtig god. I stedet for kirsebærsyltetøj brugte jeg solbærsyltetøj