Stribetærte (Sønderjysk)
Hovedingrediens : Mel - Diverse mel Oprindelsesland : Danmark Indsendt : |
|
|
Del æg i blommer og hvider i hver sin skål. Pisk æggehviderne stive. Strø forsigtigt sukker i og rør rundt. Tilsæt æggeblommerne én ad gangen. Kartoffelmel strøes i sammen med bagepulver. Tilsæt evt. 1 spsk. koldt vand for at gøre dejen lidt mere lind. Hæld derefter dejen i 6 smurte lagkageforme eller bag dem i 2 omgange i 3 forme. Bages ved 225° i 10 min
Portionen svarer til 3 almindelige lagkagebunde eller 6 ganske tynde bunde. Kagen lægges sammen med ribsgelé imellem hvert lag og pyntes med flormelis, enten løst eller som glasur.
Tips: Stribetærte var en af de almindeligste barselstærter. Det var skik fra århundredskiftet indtil 1940'erne, at venner og naboer sendte lagkager som barselsgaver. Stribetærte var altid velset hos modtageren, da den kunne holde sig i 10-14 dage i en kølig kælder. |
|
Opskriften er vist 13999 gange,
og udskrevet 196 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 2.6 (29 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne