Pomle eller boller
Hovedingrediens : Mel - Diverse mel Oprindelsesland : Danmark Indsendt : |
|
|
Varm mælken til ca. 30° Rør mælken, gær, smør og 2 æg sammen, tilsæt kardemommen og det meste af melet. Lad dejen hæve med lidt drysset mel over, indtil den fylder det dobbelte, rul dejen ud i en pølse, skær den i ens stykker, der formes til boller med let melede hænder. Sæt bollerne på en smurt plade og lad dem efterhæve ca. 15 minutter. Bollerne pensles med et sammenpisket æg og bages.
Tips: Bollerne hørte tidligere med til alle gode kaffeborde; de smager bedst helt friskbagte og hører gerne til det, der bliver bagt lige før serveringen. Bollerne flækkes og smøres, derpå lægges de på et fad, således at de to halvdele ligger oven på hinanden med smørsiden opad. Det er herved svært at undgå at tage en hel bolle. Denne skik stammer fra en tid, hvor der var brug for "stopkager", for at man ikke skulle spise for meget af de gode tærter og småkagerne. |
|
Opskriften er vist 6038 gange,
og udskrevet 146 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4 (1 stemmer) |
|
Kommentarer Britt Henriks - 2016-05-14 13:40:53 En rigtig dejlig opskrift 😊👍🏼 Mangler bare grader og hvor lang tid de skal bages 😉 Ingrid Jensen - 2007-01-26 13:59:20 Det er de boller der gør størst lykke, såvel på bordet herhjemme og som gave til f eks naboer. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne