Kejser-butterdejstærte (Sønderjysk)

Kejser-butterdejstærte (Sønderjysk), Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portioner

Kager i formRet : Kager i form - Tærte

Hovedingrediens : Mel - Diverse mel

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkIndsendt :      Red :

Ingredienser:
250 g.hvedemel
250 g.smør
6 spsk.vand
2 spsk.rom
 
 Fyld:
 Sveskemos af ca. 500 g svesker
 
 Creme der laves af:
2 æggeblommer
2.5 spsk.sukker
0.5 vaniljestang
3 dl.mælk
1 spsk.hvedemel
2 Husblas, blade
1 dl.piskefløde
 
 Pynt:
5 dl.piskefløde
 
Opskrift:
Mel og halvdelen af smørret, vand og rom æltes til en smidig masse. Lad dejen hvile koldt ½ time. Rul den derpå ud og læg resten af smørret på i tynde skiver (brug evt. en ostehøvl til at skære smørret ud med). Fold dejen sammen og rul den ud igen. Dette gentages et par gange, hvorpå dejen atter lægges koldt. Hvis dejen ikke har optaget smørret, gentages processen. Rulles tyndt ud og lægges i velsmurte tærteforme. Bages straks. Bagetiden afhænger af tykkelsen på de udrullede bunde. Bages ved 250 g i ca. 10 minutter.

Creme:
Blommer, sukker og vanille røres med den kogende mælk, og cremen får et opkog, hvorpå den udblødte husblas piskes i. Piskes jævnligt under afkøling. Til sidst røres piskefløde i.

Lægges sammen med creme og sveskemos og lidt af flødeskummet. Pyntes med resten af flødeskummet og enkelte, kun lidt udkogte svesker ovenpå.

Tips:

Svesker var førhen meget anvendt i kagebagning, og der var også udviklet knap så krævende kager, hvori de indgik.





karakterer:
Opskriften er vist 12560 gange,
og udskrevet 178 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu