Langtidsstegning af gås
Hovedingrediens : Gås - Gås hel Indsendt : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Fjern flommefedtet fra gåsens indre, smelt det ved svag varme i en gryde, og gem det i køleskab.
Skyl og tør fuglen, gnid den indeni med salt og urter, og prik bryst og lår med en nål, så fedtet kan løbe af. Kom kartofler og æbler skåret i grove stykker i gåsen, luk åbningen, og bind lår og vinger ind mod kroppen. Læg gåsen på risten over bradepanden, og sæt den i den 150-160 grader C. alm. ovn. Efter 1,5 time hældes afsmeltet fedt fra, og 1 liter kogende vand eller andebouillon (Oscar) hældes i bradepanden. Steg videre, i alt 4 timer, og dryp af og til med væde fra bradepanden. Sauce: Si og skum væden i bradepanden, bland med i forvejen kogt fond, og jævn efter smag. Tips: Langtidsstegning sikrer saftigt kød uden stort svind, og gåsen steges med brystet opad hele tiden, 40 minutter pr. kg. |
|
Opskriften er vist 125020 gange,
og udskrevet 3572 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.5 (32 stemmer) |
|
Kommentarer Troels Olivero - 2018-12-24 13:56:33 Tørhed i brystkødet klares med fedet fra bradepanden. marianne - 2007-12-16 14:14:43 bliver brystkødet ikke tørt, når det ligger opad i hele stegetiden? Jeg skal stege gås for første gang og mangler tips- . Thomas - 2005-01-01 01:01:01 Der kan suppleres med svesker |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne