Prossekage 02
Hovedingrediens : Gryn / Korn - Havregryn Højtid: Jul Oprindelsesland : Danmark Indsendt af : Karin Indsendt : Red : |
|
|
Før i tiden blev der ved juletid bagt prossekager i mange danske hjem. Ingen måtte bære julen ud, og med en prossekage i fadeburet var man altid sikker på at kunne byde uventede gæster.
Hæld havregrynene over med 2 liter kogende mælk. Lad det stå og trække til næste dag. Pisk æggene sammen og rør dem i havregrøden (den skal ikke koge). Tilsæt sukker, salt, kanel, mandelolie og rosiner. Smør en bradepande godt med fedtstof og hæld dejen i. Kagen bages i 1 time og 30 min. ved 170 grader. Lad den afkøle i bradepanden. Den skal være helt kold. Skær så mange stykker af kagen, som skal bruges. Brun dem i smør på panden og giv sirup til. Prossekagen kan holde sig meget længe, når man pakker den ind i alufolie. Tips: Hjemme hos os, spiser vi bare kagen uden at brune den i sirup - og den smager udemærket. Børnene får den også med i madpakken - de elsker den. |
|
Opskriften er vist 17260 gange,
og udskrevet 236 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.8 (6 stemmer) |
|
Kommentarer Maiken O - 2014-12-16 21:10:50 Opskriften her stammer ord for ord fra Lademanns Menu Juleretter udgivet i 1977. Det er en fantastisk bog med et væld af julemad, godter og traditioner. Synes lige at bogen fortjener at få den rette reference. God jul. Mvh Maiken |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne