Prossekage 02

Prossekage 02, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 10 Pers.

Kager i formRet : Kager i form - Bradepandekage

Hovedingrediens : Gryn / Korn - Havregryn

HøjtidJul

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkIndsendt af : Karin

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
500 g.havregryn
2 l.mælk
3 æg
125 g.sukker
1 tsk.salt
1.5 tsk.kanel, stødt
5 dråbermandelolie
125 g.rosiner
 
Opskrift:
Før i tiden blev der ved juletid bagt prossekager i mange danske hjem. Ingen måtte bære julen ud, og med en prossekage i fadeburet var man altid sikker på at kunne byde uventede gæster.

Hæld havregrynene over med 2 liter kogende mælk. Lad det stå og trække til næste dag.

Pisk æggene sammen og rør dem i havregrøden (den skal ikke koge). Tilsæt sukker, salt, kanel, mandelolie og rosiner. Smør en bradepande godt med fedtstof og hæld dejen i.

Kagen bages i 1 time og 30 min. ved 170 grader. Lad den afkøle i bradepanden. Den skal være helt kold. Skær så mange stykker af kagen, som skal bruges. Brun dem i smør på panden og giv sirup til. Prossekagen kan holde sig meget længe, når man pakker den ind i alufolie.

Tips:

Hjemme hos os, spiser vi bare kagen uden at brune den i sirup - og den smager udemærket. Børnene får den også med i madpakken - de elsker den.





Beskrivelse:
Se kokkens favoritopskrift på Prossekage her

karakterer:
Opskriften er vist 17165 gange,
og udskrevet 235 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.8    (6 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2014-12-16 21:10:50
Opskriften her stammer ord for ord fra Lademanns Menu Juleretter udgivet i 1977. Det er en fantastisk bog med et væld af julemad, godter og traditioner. Synes lige at bogen fortjener at få den rette reference. God jul. Mvh Maiken