Vild risalamanda

Vild risalamanda, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

Kold DessertRet : Kold Dessert - Risdessert

Hovedingrediens : Gryn / Korn - Grødris

HøjtidJul

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
2.5 dl.vand
85 g.grødris
50 g.vilde ris
7.5 dl.sødmælk
1 vaniljestang
2 spsk.sukker
100 g.smuttede hakkede mandler
5 dl.piskefløde
 
 Tilbehør:
 Appelsinsirup med vanilje & chili
 
2 dl.Appelsinsaft
100 g.Rørsukker
1 stk.vaniljestang
1 tsk.linghams chilisovs
 
Opskrift:
Vandet bringes i kog i en tykbundet gryde. Grødris og vilde ris drysses i og koges i ca. 2 min. Vaniljestang og mælk tilsættes. Bringes atter i kog under omrøring. Grøden småsimrer under låg ved svag varme i ca. 50 min.

Låget tages af, og grøden koges videre i ca. 10 min under hyppig omrøring. Grøden afkøles og vaniljestangen fjernes. Sukker og mandler røres i. Fløden piskes til skum og vendes i. Desserten stilles i køleskab. Serveres med appelsin-sirup med vanilje & chili.

Tips:

Alle ingredienser kommes i en gryde og koges ved svag varme i ca. 20 min. Vaniljestangen fjernes. Siruppen hældes på glas og stilles til afkøling.

Siruppen kan opbevares i køleskab i ca. 14 dage.





karakterer:
Opskriften er vist 20153 gange,
og udskrevet 325 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.6    (7 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu