Risalemande
Hovedingrediens : Gryn / Korn - Grødris Højtid: Jul Oprindelsesland : Danmark Fryseegnet : Ikke fryseegnet Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Kog en risengrød af mælk og ris tilsat den flækkede vaniljestang. Lad den afkøle.
Smut og hak mandlerne groft. Husk at tage en hel mandel fra til mandelgave.
Pisk fløden stiv og vend den i den kolde grød sammen med mandlerne. Smag evt. til med sukker.
Til ris á l`amande serveres kirsebærsauce - varm eller kold. Eventuelt kan man tilsætte et glas Cherry Heering til de voksne. |
|
Opskriften er vist 28350 gange,
og udskrevet 525 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3.4 (12 stemmer) |
|
Kommentarer Conny - 2010-12-23 14:09:08 Til maja. Kog risengrøden uden salt dagen før, og lad den helt afkøle. Juleaftens eftermiddag, pisker du til flødeskum, og kommer lidt risengrød i en skål med en til to flødeskumsskeer. Brug gaflen til at få løst op på risengrøden sammen med pisket flødeskum, og sådan fortsætter du. Det bedste resultat kommer - hvis det er tillavet om eftermiddagen til juleaften, og selvfølgelig tilsæt hakkede mandler og skrabet af en vaniliestang. Så får du den perfekt. Måske har du ikke pisket fløden nok til flødeskum. Men endelig ikke for meget så det bliver til smør. Maja - 2009-12-23 09:58:52 Det er en fordel at vende de hakkede mandler i grøden, mens den endnu er lun. Derved kan de nemmere fordeles i hele grøden i forhold til når grøden er hel kold. benløse - 2007-12-20 11:08:38 Hej. jeg har lavet denne framragende risalmande, Men den blev flydende dagen efter hvofor blev den det. Hvad har jeg gjordt forkert.??????? bulle1 - 2005-01-01 01:01:01 perfekt kogebog |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne