Ris a'lamande
Hovedingrediens : Gryn / Korn - Grødris Højtid: Jul Oprindelsesland : Danmark Fryseegnet : Ikke fryseegnet Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Vanillestangen flækkes og kornene skrabes ud og gemmes.
Bring mælken i kog i en tykbundet gryde og kom risene i under omrøring.
Kom den "tømte" vanillestang i og lad den koge med i 4-5 min uden låg.
Tag vanillestangen op og læg låget på gryden.
Kog risene ved svag varme i 35-40 minutter.
Afkøl grøden. Hak de smuttede mandler og bland mandler, sukker og vanillekorn i risgrøden. Pisk fløden stiv og vend den forsigtigt i grøden. Serveres med lun kirsebærsauce |
|
Opskriften er vist 65323 gange,
og udskrevet 2183 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 1.8 (76 stemmer) |
|
Kommentarer anonym - 2008-12-26 17:25:51 Grødris: special rice for porrige Dl: (10 DL = 1 liter) Sødmælk: (fullfat milk) spsk: tabelspoon sukker: sugar Piskefløde: cream Kirsebær syltede: cherries in sirup Mandler: Almond Vaniliestang: Vanillabean Vanillbean is opend and the beans is scrabet out. (save them) Make the milk boil and put in the rice (constantly stirring) Put in the vanilla beans and put on the corver on the kasserole. Make the rice simmer for 35-40 minutter. Cool the porige. Chop the white almonds and put the almonds, sugar and vanillabeans in the porrige. Whip the cream and fold it in the porrige. Served whit a warm cherrysirup Sindre - 2008-12-23 10:30:25 Det skrives ikke "Ris a'lamande" men "Riz à l'amande" 3:-( Per från Sverige - 2008-12-19 19:20:59 Den rigtiga Ris a lamande är helt klart Dansk. Svenskarna har kopierat den och kallar den för Ris a lamalta, men vi har glömt "smuttede mandler" i gröten. Föresten när man kokar riset med mjölken skall man väl ha i lite salt. Det är då man får den så härligt blöt att den smälter i munnen. Xenia - en dansker i udlandet - 2008-12-10 14:17:48 Ris a lamande er en 100 % dansk ret/dessert christina pedersen - 2005-01-01 01:01:01 man må endelig ikke lade mælken koge... hellere for svag varme end for meget.... højst ved 1 eller 1/2 hvis det kan lade sig gøre |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne