Ris a'la mande
Hovedingrediens : Gryn / Korn - Grødris Højtid: Jul Oprindelsesland : Danmark Fryseegnet : Ikke fryseegnet Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Grøden
Vand bringes i kog, hæld grødris i og lad dem koge i 2 min. Hæld mælken i samt vanillestangen, og skru ned på laveste blus. Blandingen simrer under låg, husk at røre en gang imellem, det brænder nemt på. Det koges i ca. 1 time eller til blandingen er næsten stiv, tages af varmen og afkøles helt. Ris a la manden Pisk piskefløde - det må ikke blive for stift - vend fløden i grøden og tilsæt sukker og smuttede og hakkede mandler, husk at tilsætte vanillekornene fra stangen i risene. Tips: Kan laves dagen før, men kan ikke tåle frost. |
|
Opskriften er vist 36391 gange,
og udskrevet 577 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3.8 (10 stemmer) |
|
Kommentarer Christina - 2011-06-10 12:21:50 Prøv og tilsætte noget groft hakket blokchokolade det giver en helt fantastisk smag til retten :) |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne