Emmerbrød med hasselnødder

Emmerbrød med hasselnødder, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portioner

Brød boller kiksRet : Brød boller kiks - Diverse brød

Hovedingrediens : Mel - Diverse mel

Ukendt oprindelseslandKilde : Matopskrifter.no

Indsendt :     

Ingredienser:
 1. dag - fordej:
3 dl.håndlun vand (37°)
350 g.emmermel
1 g.gær (som en ært)
 
 2. dag - brøddej:
4.5 dl.håndlun vand (37°)
3 tsk.salt
1 spsk.olie
500 g.emmermel
50 g.hasselnødder
 
Opskrift:
Fordej:
Vand og mel blandes til en blød dej. Gæren i blandes og æltes godt ind i dejen. Henstår tildækket med et fugtigt klæde natten over på et lunt sted.

Brøddej:
Hasselnødder, vand, salt, olie og halvdelen af melet blandes i et fad. Fordejen iblandes. Resten af melet tilsættes lidt ad gangen og æltes godt. Dejen sættes til hævning i fadet ca. 1 time et lunt sted. Dejen deles i 2 og formes til brød. Efterhæver ca. 1 time under et fugtigt klæde. Bages ved 200° i ca. 50 min.





karakterer:
Opskriften er vist 12706 gange,
og udskrevet 271 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4    (3 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2005-01-01 01:01:01
Emmer er IKKE "lavet " af hvede da emmer er en gammel selvstændig kornsort.

  -   2005-01-01 01:01:01
Hører til i kategorien "Brød med gær" da det ikke er boller.