Lakeret and med figner og rosiner

Lakeret and med figner og rosiner, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Portioner

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : And - And hel

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : Lars

Indsendt :     

Ingredienser:
2 ænder på 1½ -2½ kg (gerne berberiænder)
 groft salt
 
 Pensling og sauce:
6 spsk.honning
2 dl.kogende vand
2 dl.sød chili-sauce (f.eks. Amoy)
4 spsk.soja Kikkoman
4 spsk.vineddike
 
 Figner rosiner og korender i portvin:
4-6 friske eller 8-12 tørrede figner
250 g.rosiner
250 g.korender
 portvin (ruby)
 
Opskrift:
And og sauce:
Halver ænderne på langs, gnid dem med salt, og læg dem med snitfladerne nedad i ovnbradepanden.

Steg dem ved 200 grader C i 1 time, og hæld jævnligt afsmeltet fedt fra bradepanden.

Dæmp varmen til 175 grader C, pensl ænderne med den sammenrørte sauce, og steg dem videre i 20-30 minutter. Pensl 2-3 gange mere med sauce, og hæld til slut resten af saucen over ænderne.

Tag dem op, og kog bradepanden af med lidt kogende vand. Si væden. Smag til med lagen fra frugttilbehøret.


Figner i portvin:
Prik hver figen tæt med en nål. Læg frugterne i et sylteglas, dæk dem med portvin, og lad dem trække mindst 1 døgn før servering.


Rosiner og korender i portvin:
Overhæld rosiner og korender - hver for sig eller blandet med portvin (ruby). Lad dem trække tildækket i køleskabet i et par døgn.

Tips:

Server de lakerede ænder med sauce, portvinsfrugter og brød.





karakterer:
Opskriften er vist 7830 gange,
og udskrevet 156 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu