Hård karamel med melasse
Højtid: Jul Oprindelsesland : England Indsendt af : Lone Stewart Indsendt : Red : |
|
|
Alle ingredienser undtagen eddike kommes i en 4 l. gryde og koges sammen ved god varme.
Pas på det ikke brænder på og rør i det med et par minutters mellemrum.
Når massen tykner tilsættes eddike og den koger videre nogle minutter til den har kogt cirka 15-20 minutter. Massen testes ved at komme en dråbe i et glas koldt vand - bliver den hård er massen kogt færdig. Hældes i en smørsmurt franskbrødsform eller en lille bradepande, hvor karamelmassen bliver cirka 1 cm. høj. Når massen er kold vendes den ud på et bord og knækkes eller slås i stykker eventuelt med skaftet af en stor kniv. Er karamellerne ikke blevet hårde kan de koges op igen med en smule vand. Tips: Denne karamelopskrift er meget gammel og stammer fra England, hvor karamellerne oftest laves ved juletid. Brugen af melasse er næsten ukendt i Danmark men produktet anvendes meget til specielt bagværk i England, hvor det hedder "Treacle". De gange jeg har lavet karamellerne til danskere, har specielt voksne været meget begejstrede for dem. |
|
Opskriften er vist 31089 gange,
og udskrevet 245 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.5 (43 stemmer) |
|
Kommentarer lone fjeldsted - 2005-01-01 01:01:01 tag gerne med på job |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne