Decemberbrød

Decemberbrød, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portion

Brød boller kiksRet : Brød boller kiks - Diverse brød

Hovedingrediens : Mel - Diverse mel

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : Vibeke

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
50 g.gær
4 dl.mælk
1 æg
150 g.marg/smør
75 g.rosiner
50 g.hakket pommerans
50 g.hakket sukat
1 tsk.kanel
1.5 tsk.kardemomme
900-1000 g.hvedemel
 
 Drys:
 Perlesukker
 
Opskrift:
Mælk og smør/margarine lunes i en gryde eller mikroovn (max. 37 grader C.).
Gær smuldres i den håndvarme væske og ægget tilsættes.

Rosiner sukat og pomerans tilsættes sammen med sukkeret og det hele blandes godt.

Krydderierne tilsættes og melet æltes/røres i til en lidt fedtet dej der kun lige akkurat slipper skålen og hænderne. Hæver lunt 45 min.

Formes til 2 runde brød. Kan også fyldes i 2 hjerteforme eller springforme. Klappes med våde hænder og drysses med perlesukker. Hæver igen ca. 30 min.

Bages derefter ved 175 grader (varmluft)eller 200 (alm. ovn) i ca. 30 min.

Tips:

Et hyggeligt brød i december. Det dufter og smager af jul og kan holde sig friskt flere dage hvis det opbevares i plastpose i et ikke for varmt skab.





karakterer:
Opskriften er vist 11349 gange,
og udskrevet 191 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.7    (3 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2021-12-28 11:46:13
Rosiner, sukat og pomerans røres i sammen med sukkeret....hvad for noget sukker??

  -   2005-01-01 01:01:01
Rigtig dejligt brød, som smager og dufter af jul :) Kan kun anbefales!