Decemberbrød
Hovedingrediens : Mel - Diverse mel Indsendt af : Vibeke Indsendt : Red : |
|
|
Mælk og smør/margarine lunes i en gryde eller mikroovn (max. 37 grader C.).
Gær smuldres i den håndvarme væske og ægget tilsættes. Rosiner sukat og pomerans tilsættes sammen med sukkeret og det hele blandes godt. Krydderierne tilsættes og melet æltes/røres i til en lidt fedtet dej der kun lige akkurat slipper skålen og hænderne. Hæver lunt 45 min. Formes til 2 runde brød. Kan også fyldes i 2 hjerteforme eller springforme. Klappes med våde hænder og drysses med perlesukker. Hæver igen ca. 30 min. Bages derefter ved 175 grader (varmluft)eller 200 (alm. ovn) i ca. 30 min. Tips: Et hyggeligt brød i december. Det dufter og smager af jul og kan holde sig friskt flere dage hvis det opbevares i plastpose i et ikke for varmt skab. |
|
Opskriften er vist 11349 gange,
og udskrevet 191 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.7 (3 stemmer) |
|
Kommentarer Jens - 2021-12-28 11:46:13 Rosiner, sukat og pomerans røres i sammen med sukkeret....hvad for noget sukker?? Anja - 2005-01-01 01:01:01 Rigtig dejligt brød, som smager og dufter af jul :) Kan kun anbefales! |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne