Fyldte speculaa
Hovedingrediens : Mel - Diverse mel Oprindelsesland : Holland Fryseegnet : Ikke fryseegnet Indsendt : Red : |
|
|
Mørdej:
Lav dejen i en foodprocessor. Sæt dejen koldt 1 time. Fyld: Smut og tør mandlerne. Tænd foodprocessoren og hæld mandlerne gennem tragten ned på den roterende kniv. Tilsæt sukker og blend til mandlerne er meget fintmalede. Tilsæt æg og citronskal. Lad maskinen køre i endnu et par sekunder. Smør en lille bradepande på cirka 22 x 30 cm og drys den med rasp. Rul halvdelen af dejen ud og læg den i bunden af bradepanden. Fordel fyldet over i et jævnt lag. Rul resten af dejen ud, læg den over fyldet og tryk kanterne godt til. Pensl med æg. Sæt bradepanden i en kold ovn. Indstil på 200° og bag i cirka 30 minutter. Sluk ovnen og lad kagen stå ved eftervarmen i 5-10 minutter. Afkøl kagen i formen og skær den derefter i firkanter på tre gange tre centimeter. Der bliver cirka 70 stykker af portionen. Tips: Den hollandske julemand skulle tage rundt i Holland den 5. december og blandt andet ligge denne kage og andre godbidder i de træsko der er stillet frem til ham. |
|
Opskriften er vist 9216 gange,
og udskrevet 159 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3 (3 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne