Karbonader
Hovedingrediens : Svinekød - Hakket svinekød Indsendt af : Preben Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Hvidt brød opblødes med mælken og blandes godt i farsen.
Farsen deles i 4 og formes som en bøf. drysses med lidt salt og peber. Vendes i hvedemel. Steges på en stegepande i ca. 6 minutter på hver side. Eller brun dem i ca. 2 minutter og læg dem derefter i en lille bradepande og steg dem færdige i ovnen ved ca. 200 grader C. alm. ovn i 20 minutter. Tips: Kan serveres med kogte hvide kartofler og stuvede ærter og gulerødder |
Den nemmeste opskrift på karbonaderStår aftensmaden på en af de gode gamle danske retter, hvorfor så ikke servere en omgang karbonader med kartofler, stuvede ærter og gulerødder? Den klassiske ret er nem at bikse sammen, og du går med garanti ikke sulten fra bordet. Med denne karbonade opskrift kan du snildt imponere dine middagsgæster. Væk dejlige minder og byd mormor til middag og server en portion skønne hjemmelavede karbonader med tilbehør og et glas vin.Karbonadens oprindelseMåske har du troet at retten var af dansk oprindelse, men faktisk stammer den oprindeligt fra Italien, hvor den blev lavet af hakket svinekød. Ordet karbonade har sine rødder fra det italienske carbonata, som oversættes til kul. Grunden til dette er, at retten blev lavet over kul. I Danmark anvendes der typisk en blanding af hakket svine- og kalvekød til at forme de runde bøffer, men vælger du at følge den italienske opskrift, skal der udelukkende bruges hakket svinekød.Krebinetter - hvad er det for noget?Hvis du tidligere har forvekslet retten med krebinetter, er du ikke alene. Krebinetter stammer fra Frankrig, laves af forskellige typer hakket kød og har en mere ovalt form. Oprindeligt blev krebinetten svøbt i et fedtnet, hvorimod karbonaden blev vendt i rasp og æg.FAQHvilken sovs til karbonader?Server dine karbonader med en klassisk hvid stuvning med ærter og gulerødder.Hvad er karbonader?Karbonader er en rund flad bøf lavet af hakket svine- og kalvekød, som er vendt i en blanding af rasp og æg. I denne opskrift er der i stedet anvendt hvidt brød uden skorpe. |
Opskriften er vist 573962 gange,
og udskrevet 32932 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4 (83 stemmer) |
|
Kommentarer anonym - 2024-08-19 10:17:44 Krebinetter på billede jk - 2024-04-22 00:28:37 Disse her er Krebinetter. Karbonader er vendt i rasp. SKOLE LÆRDOM. pia - 2023-07-05 15:07:47 hej det er krebinetter med mel. karbonader er med rasps |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne