Vanille karameller
Hovedingrediens : Diverse produkter - Sirup Indsendt : Red : |
|
|
Sukker, sirup, smør og fløde røres sammen i en tykbundet gryde og varmes op til kogepunktet. Koges ca. 45 min., til termometret viser 120 grader, eller en dråbe stivner til en blød, sej kugle i koldt vand. Der røres jævnlig i massen.
Efter der er slukket, tilsættes vanillesukker. Karamelmassen røres blank og jævn, mens den afkøler så meget, at den ikke flyder, når den hældes op. Afkøles og ridses i firkanter med en kniv dyppet i olie. Når karamellerne er helt stivnede, skæres de fra hinanden med en skarp kniv. Karamellerne pakkes ind i papir, der ikke klæber til karamellerne, f.eks. cellofan eller folie.
|
|
Opskriften er vist 27683 gange,
og udskrevet 466 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3.2 (36 stemmer) |
|
Kommentarer anonym - 2015-12-02 19:40:58 da jeg lavede karameller for mange år siden tror jeg det kogte i 20 min og lavede prøve i vand brugte i termometer. de blev altid gode. jo længer de kogte jo hårdere. ole - 2013-01-24 17:57:30 de blev sku gode, men lidt hårde...... lars - 2013-01-24 17:56:54 Hej, da jeg prøve at lave dem efter opskriften synes jeg at de blev lidt hårde i det.... Henrik - 2012-12-17 18:30:01 Hejsa syntes de bliver porøse og smuldre, skal de det? Gjorde som der står Pernille - 2010-02-12 16:21:44 Jeg vil rigtig gerne have svar på, om man ikke kunne lade massen koge i kortere tid? jeg har nemlig en veninde, dar har en opskrift på kortere tid. på forhånd tak |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne