Nøddekrans fra Haderslev
Hovedingrediens : Mel - Diverse mel Oprindelsesland : Danmark Indsendt : |
|
|
Del æggene i blommer og hvider i hver sin skål. Rør det bløde smør hvidt med sukker. Tilsæt æggeblommerne én ad gangen. Drys forsigtigt mel, bagepulver og vanillesukker i. Vend med let hånd nøddekærnerne og mandelessensen i. De piskede hvider blandes forsigtigt i dejen. Kom dejen i en smurt randform og bag den ved 175° i ca. 45 minutter.
Når kagen er kommet ud af formen, dryppes den med et par spsk. rom. Når den er kold, drysses den med hakkede nødder før serveringen. Tips: Dette er et eksempel på en nyere kagetype, der serveres mellem kringlen og lagkagerne. Tidligere brugte man søsterkager, i dag mest sandkager eller anden formkage med creme. Nøddekrans bages ofte i en randform med kegle i midten ligesom en søsterkage. Da denne kagetype kan holde sig i nogen tid, hørte den førhen til de kager, som en husmoderen gerne ville have i beredskab, hvis der kom uventede gæster. |
|
Opskriften er vist 8540 gange,
og udskrevet 152 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4 (1 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne