Hård nougat

Hård nougat, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portioner

SlikRet : Slik - Konfekt

Hovedingrediens : Nødder - Mandler

Ukendt oprindelseslandIndsendt :     

Ingredienser:
75 g.sukker
25 g.mandler
1 knsp.bagepulver
 
Opskrift:
Panden varmes, sukkeret drysses på og smeltes over svag varme uden omrøring til lysebrun karamel. Mandlerne gnides rene i papir, hakkes groft og hældes i. Mandlerne og bagepulveret blandes i karamellen, der hældes på en smurt plade. Når nougaten er lidt afkølet, ridses den i firkanter med en kniv, der dyppes i flormelis. Firkanterne brækkes fra hinanden, når nougaten er helt stivnet. De kan gemmes i dåser eller dyppes i overtrækschokolade først. Den stivnede nougat kan knuses mellem pergamentpapir med en kødhammer og bruges i kager og desserter.





karakterer:
Opskriften er vist 31293 gange,
og udskrevet 366 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.9    (14 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2016-12-09 08:52:43
den var rigtig god

  -   2011-10-31 15:02:19
Den er rigtig god. Smager godt og er nem at lave og knuse efterfølgende.

  -   2011-10-31 15:01:45
Den er rigtig god. Smager godt og er nem at lave og knuse efterfølgende.

  -   2011-04-29 17:28:09
Den funker rigtig godt! Det er måske bagepulveret, der gør nougat'en sprød og nem at knuse. Det har i hvert tilfælde været et problem i tidligere nougat produktioner.