Klejner til diabetiker
Hovedingrediens : Mel - Hvedemel Højtid: Jul Fedtfattig opskrift Oprindelsesland : Danmark Fryseegnet : Ikke fryseegnet Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Melet kommes i en skål.
Margarinen smuldres i melet, til det ligner reven ost.
Sødemiddel, kardemomme og reven citronskal blandes i.
Æg og mælk piskes sammen og tilsættes melblandingen.
Dejen samles hurtigt og stilles koldt et par timer, gerne til næste dag.
Dejen rulles ud på et meldrysset bord til en tykkelse på ca. ½ cm. Dejen skæres ud med en klejnespøre. Hvert stykke gives et snit i midten. Den ene klejnespids trækkes igennem snittet i midten, så der dannes en klejnesløjfe. Olien varmes op i en gryde. Inden du lægger klejnerne i olien, skal du sikre dig at olien har den rette temperatur. Det gøres ved at stikke en tændstik (ikke enden med svovl) ned i olien, syder det omkring er olien varm nok. 3-4 klejner lægges i olien. Når de er blevet lysebrune vendes de. Klejnerne tages op med en hulske, når de har fået en flot gylden farve på begge sider. Klejnerne lægges på fedtsugende papir f.eks. køkkenrulle. Klejnerne lægges i en kagedåse, når de er helt kolde, ellers bliver de bløde. Tips: Klejnerne kan fryses, både rå og kogte. |
|
Opskriften er vist 45238 gange,
og udskrevet 2112 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.6 (12 stemmer) |
|
Kommentarer anonym - 2013-12-08 10:26:30 Der står da heller ikke noget om at det er en fedtfattig opskrift!! Camilla - 2013-11-18 19:49:16 Jeg kan simpelthen ikke se hvor det fedtfattige i denne opskrift er? busjan - 2009-10-07 18:23:22 Jeg plejer at ælte og vride klejnerne en dag og så koge dem dagen efter mums Stjerne - 2005-01-01 01:01:01 De smager bare rigtig godt og er nemme at lave. god ide at lade dejen ligge til næste dag |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne