Jødekager uden sukker (diabetes)

Jødekager uden sukker (diabetes), Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
stk. 60 stk.
SmåkagerRet : Småkager - Diverse Småkager

Hovedingrediens : Mel - Hvedemel

HøjtidJul

Fedtfattig opskrift

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkFryseegnet : Ikke fryseegnet

Indsendt :      Red :
Jødekager uden sukker (diabetes), billede 4 Jødekager uden sukker (diabetes), billede 1 Jødekager uden sukker (diabetes), billede 2 Jødekager uden sukker (diabetes), billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
75 gram Margarine 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
0.5 Vaniljestang, kornene heraf Vanillestangen flækkes og kornene skrabes ud.
200 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

20 gram Perfect Fit (Sødemiddel) Perfect Fit en fedt og sukkererstatning. Kan erstattes af ATWEL.

1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
25 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
0.5 tsk. Bagepulver 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
1 tsk. Citronsaft, friskpresset 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
   
  Pynt:
0.5 tsk. Kanelstang kanelstang ca. 5 cm.
2 spsk. Perfect Strø (Sødemiddel) 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram

Søder 1:2½
1 tsk. Perfect Strø = 2½ tsk. sukker
1 tsk. Perfect Strø = 12,5 g sukker
1 spsk. Perfect Strø = 37,5 g sukker
10 g Perfect Strø = 25 g sukker
1 dl Perfect Strø = 250 g sukker
100 g sukker = 40 g Perfect Strø
30 gram Mandler, smuttede 1 smuttet mandel vejer ca. 1 gram stykket.

1 dl. hele smuttede mandler vejer ca. 65 gram.
   
Opskrift:
Margarinen røres blød. Vanillestangen flækkes og kornene skrabes ud. Hvedemel, vanillekorn, Perfect Fit, sukker og bagepulver blandes og røres i margarinen. Dejen samles med ægget og citronsaft. Dejen æltes godt sammen.

Dejen rulles tyndt ud til en tykkelse på 2-3 mm. Kagerne udstikkes med et portvinsglas.

Pensles med vand og en blanding af ½ tsk. stødt kanel og 2 spsk. perfect strø drysses over kagerne. Pynt med ½ mandel.

Kagerne bages ved 200 grader C. alm. ovn i ca. 10 minutter.





karakterer:
Opskriften er vist 85319 gange,
og udskrevet 3315 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
2.8    (27 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 7060 (1681 kcal)
KJ pr. stk. 117 (28 kcal)
Vægt ialt 455 gram
Vægt pr. stk. 7 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1550 KJ (369 kcal)
Protein 7.6 gram
Fedt 18.0 gram
Kulhydrat 41.8 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2016-11-12 17:37:48
Når det gølder sukker. så er det fuldstændig lige meget om du er type 1 eller 2. Eneste forskel er at type 1 kan tage noget mere insulin, hvis det bliver for højt. Får man piller, kan man tage en halv gang mere end normalt den dag man skal have sukker og dagen efter. Ingen af delene kan absolut ikke anbefales. Jeg selv er type 1,5 og holder mig aldrig tilbage til Påske, Jul, Fødselsdage og andre begivenheder, men tager esktra medicin. Jeg holder mig til det sukkerfrie resten af tiden.

  -   2008-11-20 12:25:49
Diabeteskost er diabeteskost - uanset om man har type 1 eller type 2 diabetes. Man kommer som regel en lille smule rigtigt sukker i kager med kunstigt sødemiddel for at forhindre at kagerne smager "kunstigt".

  -   2007-12-27 00:12:28
De skal rulles MEGET tyndt ud, og der skal i hvert fald ikke bagepulver i.

  -   2005-01-01 01:01:01
De er goe men lad være med at bruge bage pulver for de hæver en hel del... de ka sagtens bages uden bagepulver... jeg har heller ikk brugt rigtig sukker men kun NATREEN sødemiddel og de er som sagt goe...

  -   2005-01-01 01:01:01
det er altså for galt at der ikke står om det er til ´1 eller 2..