Ægte sønderjyske fedtkager
Hovedingrediens : Mel - Hvedemel Oprindelsesland : Danmark Fryseegnet : Ikke fryseegnet Indsendt af : Mijanne Indsendt : Red : |
|
|
Alle ingredienser blandes sammen i en stor skål.
Da det er varmen fra hænderne som får dejen til at hænge sammen kræves der virkelig kræfter ved æltningen. Dejen er klar når den er blank og føles glat og blød. Form dejen til valnøddestore kugler og tryk en hulning i dem med tommelfingeren. Sæt kuglerne på bagepapir med hullet nedad og bag dem øverst i ovnen ved ca. 175 grader C i 10-15 minutter. Tips: Kagerne må IKKE tage farve men er færdige når overfladen er sprukket. De originale fedtkager er hvide men for børnenes skyld kan der med fordel æltes lidt kakao ind i en del af dejen. |
|
Opskriften er vist 15996 gange,
og udskrevet 316 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3.3 (2 stemmer) |
|
Kommentarer Hanne - 2012-12-13 21:07:36 Der kan ikke bruges margarine i stedet for svinefedt. Der findes iøvrigt flere forskellige måder at lave fedtkager på, de opskrifter jeg kender er alle med ren svinefedt (dette var jo noget konerne fik når der blev hjemmeslagtet, af flommen på grisen som er ren hvid fedt) I de opskrifter jeg keder er forskel på hvor meget sukker der er i opskriften. Thilde - 2009-11-26 18:53:57 Kan man bruge 100% margarine i stedet for svinefedt? |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne