Surstrømning
Hovedingrediens : SildeFisk - Diverse sildefisk Oprindelsesland : Sverige Indsendt : |
|
|
Legende (parringstid hvor de er magre) Østersøsild fanget i perioden 20/5-15/6 mellem Härnon og Skags Odde.
Sild fanget på andre tidspunkter af forår/sommer og andre steder, går også an, men det taler man helst ikke om. Men magre skal de være.
Forsaltning Fyld 20 liter + 2,5 liter 24 grader saltlage i 120 liters tønden Ilæg 40 kg + 5 kg magre sild. (Se nedenfor i tilfælde af flere kilo) Første dag omrøres hver 3 time og første nat hver 5 time. Anden dag røres hver 5 time og 2 nat foretages ingenting. Tag sildene op og lad dem dryppe af. Mål lagen (Her spiller råvarens kvalitet ind. Er der 11 grader salt tilbage i lagen, er der 13 grader i fisken, hvilket er afgørende. Rens fisken ved at fjerne hoved og tarme, resten af indvolde lader man normalt sidde. Derefter laves en ny saltlage på 17 grader. Denne hældes i tønden med overtryksventil. Læg de rensede fisk deri. Tønden skal opbevares ved en temperatur på 15-18 grader. Efter ca 8 ugers lagring skulle sursilden være færdig. |
|
Opskriften er vist 41957 gange,
og udskrevet 268 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 2.4 (152 stemmer) |
|
Kommentarer Emig og Mard - 2012-04-25 09:32:50 Surstrømning er noget af en mavebidder... men den kan godt anbefales til en gammel McD burger:) anonym - 2010-08-13 13:36:49 hvordan serveres/spises surstrømning? |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne