Surstrømning

Surstrømning, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portioner

GrundopskrifterRet : Grundopskrifter - Grundopskrifter

Hovedingrediens : SildeFisk - Diverse sildefisk

Oprindelsesland : Sverige

SverigeIndsendt :     

Ingredienser:
 Materialer:
120 litertønde
60 litertønde med overtryksventil
 Riste
 Salt
 Salttermometer ( man måler saltgraden og ikke procent) Termometeret kan købes hos Gävlefisk
2 omrørere
10 literspand
 
 (60 liter tønden kan købes hos AB Gösta Handel Fiskesalteri i Örnskoldsvik)
 Råvarer
 
Opskrift:
Legende (parringstid hvor de er magre) Østersøsild fanget i perioden 20/5-15/6 mellem Härnon og Skags Odde. Sild fanget på andre tidspunkter af forår/sommer og andre steder, går også an, men det taler man helst ikke om. Men magre skal de være.


Forsaltning Fyld 20 liter + 2,5 liter 24 grader saltlage i 120 liters tønden Ilæg 40 kg + 5 kg magre sild. (Se nedenfor i tilfælde af flere kilo) Første dag omrøres hver 3 time og første nat hver 5 time. Anden dag røres hver 5 time og 2 nat foretages ingenting. Tag sildene op og lad dem dryppe af. Mål lagen (Her spiller råvarens kvalitet ind. Er der 11 grader salt tilbage i lagen, er der 13 grader i fisken, hvilket er afgørende.

Rens fisken ved at fjerne hoved og tarme, resten af indvolde lader man normalt sidde. Derefter laves en ny saltlage på 17 grader. Denne hældes i tønden med overtryksventil. Læg de rensede fisk deri. Tønden skal opbevares ved en temperatur på 15-18 grader. Efter ca 8 ugers lagring skulle sursilden være færdig.





karakterer:
Opskriften er vist 41957 gange,
og udskrevet 268 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
2.4    (152 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2012-04-25 09:32:50
Surstrømning er noget af en mavebidder... men den kan godt anbefales til en gammel McD burger:)

  -   2010-08-13 13:36:49
hvordan serveres/spises surstrømning?