Hollandske speculaas
Hovedingrediens : Mel - Hvedemel Højtid: Jul Oprindelsesland : Holland Fryseegnet : Ikke fryseegnet Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Bland mel med farin, brunkagekrydderi og hjortetaksalt. Hak smørret i og smuldr med fingrene. Tilsæt fintblendede mandler eller mandelmel. Saml dejen hurtigt med vand efter behov, den skal være glat og ensartet.
Pak dejen i folie og lad den hvile min. 1 time – helst natten over – den skal være ret fast. Rul dejen ud på et melet bord i ca. 2½ mm. tykkelse. Udstik med forme af forskellige dyr og mennesker eller i ret store runde eller firkantede kager. Sæt på bageplade med bagepapir. Bag ved 200 grader C i ca. 10 min., afhængig af kagernes størrelse. Afkøl på bagerist. Opbevares i dåser. Tips: Den hollandske julemand skulle tage rundt i Holland den 5. december og blandt andet ligge denne kage og andre godbidder i de træsko der er stillet frem til ham. |
|
Opskriften er vist 26820 gange,
og udskrevet 380 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.7 (28 stemmer) |
|
Kommentarer Mig - 2008-01-03 15:55:45 super gode - de bedste småkager jeg har smagt :-) |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne