Fransk æbletærte med mandel-låg

Fransk æbletærte med mandel-låg, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portion

Kager i formRet : Kager i form - Tærte

Hovedingrediens : Frugt - Æbler

Oprindelsesland : Frankrig

FrankrigIndsendt af : Dobbyhouseboy

Indsendt :      Red :
Fransk æbletærte med mandel-låg, billede 4 Fransk æbletærte med mandel-låg, billede 1 Fransk æbletærte med mandel-låg, billede 2 Fransk æbletærte med mandel-låg, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
100 g.rosiner
1 dl.rom/dessertvin
 
 Bund:
5 gode æbler
1 spsk.kanel
2 spsk.sukker
2 tsk.maizena majsstivelse
 
 Mandellåg:
100 g.marcipan
100 g.smør
75 g.sukker
3 æg
50 g.hvedemel
50 g.mandelflager
 
 Pynt:
1 tsk.kanel
 
Opskrift:
Rosinerne lægges i blød i rom i ca. et døgn.

Bland ingredienserne til låget sammen. Dejen skal have konsistens som meget tyk pandekagedej.

Æblerne skrælles og skæres i både. Bland kanel sukker og maizena og vend det med æblerne.
Fordeles herefter over hele formen. Halvdelen af rosinerne drysses over, inden dejen hældes over som låg.
Drys med kanel og bag ved 175 grader C. alm. ovn i 25-30 minutter.

Stik i tærten for at se, om den er færdig.

Server med creme fraiche og resten af rosinerne.





karakterer:
Opskriften er vist 38363 gange,
og udskrevet 780 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.6    (15 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2007-03-07 10:27:02
obs måske var det alligevel ikke den opskrift, jeg mindes ikke der var mel i!

  -   2007-03-07 10:20:20
dejen er alt for vandet, den belv slet ikke sprød