Hare med rodfrugter i en sovs af rødvin og blåbær
Hovedingrediens : Gnavere - Hare Indsendt af : Alfred Indsendt : |
|
|
Først fjernes harens to små mørbrad (disse steges under tilberedningen på en meget varm pande, i lidt olivenolie og drysse med salt, nydes ved køkkenbordet med et godt glas rødvin). For- og bagløb skæres fra og ryggen deles i passende stykker.
Godt med olivenolie varmes i jerngryden og harestykkerne brunes let. Grønsager udskåret groft kommes i gryden sammen med rødvinen, blåbær og tørrede svampe. Lad rødvinen koge ind til ca. 1/3 del. Gryden fyldes op med vand, således, at harestykkerne er dækket med væske. Haren med grønsager koger nu under svag varme i ca. 40 – 45 minutter. Herefter tages harestykkerne op og indholdet i gryden koger videre i et par timer. Indimellem skal der lige efterfyldes med vand. Når et par timer er gået sigtes urterne fra suppen og den koges ind til ca. 1/5 del. Der tilsættes fløde og kulør. Harestykkerne varmes i sovsen. Serveres med grove grønsager og kartofler. |
|
Opskriften er vist 22816 gange,
og udskrevet 688 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.9 (27 stemmer) |
|
Kommentarer morten - 2020-02-06 23:55:30 super god, stort hit i medisterklubben som vi har haft i 20 år, vi har spist mange forskellige ting , men første gang hare, men det er lidt grænseoverskridene at man skal drives til fordærv, ved at drikke alkohol ved køkkenboret ,men man bliver vil nød til at følge opskriften. Skåning - 2012-02-07 20:11:39 Fantastisk .. En guderet. Jeg har nu lavet den et par gange og min frue vil ikke længere have hare på den gamle måde. :-) Roi - 2011-11-17 01:41:27 lige et spørgsmål, før jeg kaster mig ud i det :) der står et "par" timer - snakker vi om 2-3? er haren mør nok når den kun bliver kogt i 45 minutter? Knud - 2011-04-08 10:50:04 rigtig god opskrift. Sovsen kan ikke blive mere fyldig. Emma - 2010-12-27 11:00:49 Denne hare er rigtig god. Sovsen har vikelig karakter og fylde. Jeg vil anbefale denne opskrift, hvis dine gæster ikke tidligere har spist hare. en jæger - 2010-10-31 19:19:25 Dette er bare den bedste hareopskrift jeg til dags dato har prøvet. Hvilken dejlig smagsoplevelse. Prøv den du bliver ikke skuffet. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne