Hare med rodfrugter i en sovs af rødvin og blåbær

Hare med rodfrugter i en sovs af rødvin og blåbær, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Portioner

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Gnavere - Hare

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : Alfred

Indsendt :     

Ingredienser:
1 hare
2 gulerødder
2 løg
1 pastinak
0.5 flaskerødvin
 Blåbær
 Tørrede svampe
 Peberkorn
2.5 dl.piskefløde
 Kulør
 
Opskrift:
Først fjernes harens to små mørbrad (disse steges under tilberedningen på en meget varm pande, i lidt olivenolie og drysse med salt, nydes ved køkkenbordet med et godt glas rødvin). For- og bagløb skæres fra og ryggen deles i passende stykker.

Godt med olivenolie varmes i jerngryden og harestykkerne brunes let. Grønsager udskåret groft kommes i gryden sammen med rødvinen, blåbær og tørrede svampe. Lad rødvinen koge ind til ca. 1/3 del. Gryden fyldes op med vand, således, at harestykkerne er dækket med væske.

Haren med grønsager koger nu under svag varme i ca. 40 – 45 minutter. Herefter tages harestykkerne op og indholdet i gryden koger videre i et par timer. Indimellem skal der lige efterfyldes med vand. Når et par timer er gået sigtes urterne fra suppen og den koges ind til ca. 1/5 del. Der tilsættes fløde og kulør. Harestykkerne varmes i sovsen.

Serveres med grove grønsager og kartofler.





karakterer:
Opskriften er vist 22937 gange,
og udskrevet 688 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.9    (27 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2020-02-06 23:55:30
super god, stort hit i medisterklubben som vi har haft i 20 år, vi har spist mange forskellige ting , men første gang hare, men det er lidt grænseoverskridene at man skal drives til fordærv, ved at drikke alkohol ved køkkenboret ,men man bliver vil nød til at følge opskriften.

  -   2012-02-07 20:11:39
Fantastisk .. En guderet. Jeg har nu lavet den et par gange og min frue vil ikke længere have hare på den gamle måde. :-)

  -   2011-11-17 01:41:27
lige et spørgsmål, før jeg kaster mig ud i det :) der står et "par" timer - snakker vi om 2-3? er haren mør nok når den kun bliver kogt i 45 minutter?

  -   2011-04-08 10:50:04
rigtig god opskrift. Sovsen kan ikke blive mere fyldig.

  -   2010-12-27 11:00:49
Denne hare er rigtig god. Sovsen har vikelig karakter og fylde. Jeg vil anbefale denne opskrift, hvis dine gæster ikke tidligere har spist hare.

  -   2010-10-31 19:19:25
Dette er bare den bedste hareopskrift jeg til dags dato har prøvet. Hvilken dejlig smagsoplevelse. Prøv den du bliver ikke skuffet.