Smedens Hvidkålsgryde
Hovedingrediens : Kål - Hvidkål Oprindelsesland : Danmark Indsendt af : Vagn Fynbo Indsendt : Red : |
|
|
Skær kålen groft.
Skær gulerødderne i store tern.
Skær peberen i alm. tern.
Kog kålen med salt i 15 minutter og kom gulerødder og peber oveni og kog videre 15 minutter. Brænd karry og chili af med lidt rapsolie i en kasserolle. Når kålen er færdig hældes vandet fra kålen over i kasserollen med krydderierne hvorefter det hele hældes tilbage over kålen som vendes godt i "krydderlagen". Derefter sies al væden fra kålen som kan tilsættes lidt olie(raps eller andet)og det hele blandes godt og er færdig til servering med frikadeller til. Tips: Jeg bruger udelukkende rapsolie til al madlavning da den er total smagsfri. Et lille fif. Når man koger kål læg da 2-4 halve uskrællede æbler oveni det tager kål lugten. |
|
Opskriften er vist 21742 gange,
og udskrevet 357 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3.1 (10 stemmer) |
|
Kommentarer Arne Rohde - 2005-01-01 01:01:01 Vi var 4 personer, og der var rigeligt når jeg brugte et halv hvidkål, to stk. slik rød peber og tre store gulerødder. De røde peber skal ikke koge med i mere end 5 min. ellers bliver de "smattede". Krydderlagen jævnede jeg med lidt mel, og så kunne hver selv bestemme om kålen skulle være lidt stærkere. Smager dejligt. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne