Julespecier

Julespecier, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Portion 1 Portion
SmåkagerRet : Småkager - Specier

Hovedingrediens : Mel - Hvedemel

HøjtidJul

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Ikke fryseegnet

Indsendt :      Red :
Julespecier, billede 4 Julespecier, billede 1 Julespecier, billede 2 Julespecier, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
500 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

300 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
150 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
250 gram Brun farin 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram
2 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
100 gram Hasselnødder 1 dl. hele hasselnødder vejer ca. 60 gram
100 gram Mørk chokolade 44% Den almindelige mørke kogechokolade med 44 % kakao.
Fedt ca. 30%

Hakket chokolade vejer ca.
1 tsk. 3 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
3 tsk. Natron 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
Opskrift:
Chokolade og nødder hakkes fint. Melet sigtes sammen med natron. Alle ingredienserne æltes sammen til en ensartet dej.

Dejen deles i 4 lige store dele, der formes til kugler og derefter trilles ud til ca. 30 cm lange pølser. læg dejen i køleskab eller fryser, så kan kagerne bages når man har lyst.

Specierne skæres ud i ca. 3 mm tykke skiver og bages på midterste rille i en 200 grader C. alm. ovn i ca. 8 min.

Når specierne er afkølede lægges de i en lufttæt kagedåse.





Beskrivelse:
1 portion giver ca. 280 stk.

karakterer:
Opskriften er vist 58571 gange,
og udskrevet 1779 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.7    (10 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 28845 (6867 kcal)
KJ pr. Portion 28845 (6867 kcal)
Vægt ialt 1555 gram
Vægt pr. Portion 1555 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1854 KJ (441 kcal)
Protein 5.6 gram
Fedt 22.5 gram
Kulhydrat 55.5 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2013-12-05 14:21:56
De er super gode, de er kommet på listen over kager vi skal bage til jul