Juleroulade med Italiensk marengs
Hovedingrediens : Mel - Hvedemel Højtid: Jul Indsendt : |
|
|
Pisk æggeblommer og sukker godt i ca. 5 minutter. Tilsæt melet uden at piske.
Pisk æggehviderne stive og tilsæt lidt sukker midtvejs for at stabilisere dem. Hæld de stive æggehvider og det smeltede smør i blandingen samtidig. Bland det hele forsigtigt. Hæld forsigtigt denne dej ud på et stykke papir, der er anbragt på bagepladen. Rør så lidt som muligt ved dejen med paletkniven og stryg blandingen jævnt ud i ca. 1½ cm tykkelse. Bag rouladen ved 230 grader i ca. 7 minutter. Så snart kagen kommer ud af ovnen, skal den tages af pladen og over på arbejdsbordet - med kagen mod bordpladen, fugt papiret med vand med en pensel. Efter to minutters forløb vil kagen af sig selv slippe papiret. Lad den køle af dækket med et klæde, så den ikke bliver tør. Smør f.eks. abrikos-marmelade på og rul den sammen. Marengs: Pisk hvider og flormelis, hæld forsigtigt sukkeret i under stadig piskning til stift skum. Sprøjtes på ruladen med stjernetyl og dekoreres som en ujævn træstamme, sættes i en varm ovn til marengsen har fået farve. Pyntes med grønne marcipanblade og små røde marcipanbær (Kristtjørn). |
|
Opskriften er vist 18926 gange,
og udskrevet 293 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.8 (43 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne