Semmeknödel
Hovedingrediens : Gryn / Korn - Rugbrød Oprindelsesland : Tyskland Indsendt : Red : |
|
|
Hakket løg steges blidt i smør, den finhakkede persille vendes i. Bagefter kommes smør-løg-persille-blandingen på brødet. Mælken hældes ovenpå (måske ikke det hele, kommer an på brødets kvalitet) Det hele hviler i 30 minutter. 3 æg, muskat, salt, peber, hakket persille kommes ovenpå. Det røres meget forsigtig med hænderne. Hvis det virker for løst, kommes der rasp i, og hvis det heller ikke hjælper, lidt mel, som allersidste nødløsning. Knödelns konsistens bliver ikke så god med mel, men det kan blive nødvendigt. Der trilles tennisboldstore kugler med meget våde hænder. Voila: Det er Knödel. Knödel lægges på et meget vådt skærebræt Bagefter kommes de samlet ned i meget sagte kogende letsaltet vand, i grunden må det slet ikke koge, bare næsten koge. 15 minutter senere er de færdige.
|
|
Opskriften er vist 13237 gange,
og udskrevet 327 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3.9 (12 stemmer) |
|
Kommentarer Dorte - 2021-04-16 07:42:46 Sådan laver jeg dem også, dog kender jeg det ikke med muskatnød . Jeg lærte at lave dem af min svigermor ( jeg bor i Sydtyskland) og hører også til den gængse Julemad 😊 pelle - 2005-01-01 01:01:01 super ret. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne