Semmeknödel

Semmeknödel, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portion

Diverse TilbehørRet : Diverse Tilbehør - Diverse Tilbehør

Hovedingrediens : Gryn / Korn - Rugbrød

Oprindelsesland : Tyskland

TysklandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
500 g.flute i skiver (ca. 5 mm tykke, hellere for tynde end for tykke). Brødet skal være mindst en dag gammelt
5 dl.mælk
 persille
 Muskatnød, friskrevet
3 æg
1 tsk.smør
0.5 løg (evt. et lille løg eller 2 skalotteløg, hvad man nu har)
 rasp og/eller hvedemel til førstehjælp
 
Opskrift:
Hakket løg steges blidt i smør, den finhakkede persille vendes i. Bagefter kommes smør-løg-persille-blandingen på brødet. Mælken hældes ovenpå (måske ikke det hele, kommer an på brødets kvalitet) Det hele hviler i 30 minutter. 3 æg, muskat, salt, peber, hakket persille kommes ovenpå. Det røres meget forsigtig med hænderne. Hvis det virker for løst, kommes der rasp i, og hvis det heller ikke hjælper, lidt mel, som allersidste nødløsning. Knödelns konsistens bliver ikke så god med mel, men det kan blive nødvendigt. Der trilles tennisboldstore kugler med meget våde hænder. Voila: Det er Knödel. Knödel lægges på et meget vådt skærebræt Bagefter kommes de samlet ned i meget sagte kogende letsaltet vand, i grunden må det slet ikke koge, bare næsten koge. 15 minutter senere er de færdige.





karakterer:
Opskriften er vist 13285 gange,
og udskrevet 330 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.9    (12 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2021-04-16 07:42:46
Sådan laver jeg dem også, dog kender jeg det ikke med muskatnød . Jeg lærte at lave dem af min svigermor ( jeg bor i Sydtyskland) og hører også til den gængse Julemad 😊

  -   2005-01-01 01:01:01
super ret.