Rødkål

Rødkål, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
Diverse TilbehørRet : Diverse Tilbehør - Tilbehør

Hovedingrediens : Kål - Rødkål

HøjtidMortens aften

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkIndsendt :      Red :
Rødkål, billede 4 Rødkål, billede 1 Rødkål, billede 2 Rødkål, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1000 gram Rødkål. rå
50 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
2 dl. Ribssaft. sød. koncentreret 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
0.25 dl. Eddike 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
4 spsk. Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
   
Opskrift:
Snit rødkålen fint. Smelt fedtstoffet og svits kålen heri. Tilsæt ribssaft og eddike. Smag til med sukker og salt.

Læg låg på og lad kålen koge mør i ca. 1 time. Et par spsk. fedt fra flæskesteg eller and gør kålen fin blank.

Tips:

Kan servers til And og Flæskesteg.





Beskrivelse:
Se kokkens favoritopskrift på Hjemmelavet rødkål

karakterer:
Opskriften er vist 241117 gange,
og udskrevet 4153 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.2    (44 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 5059 (1204 kcal)
KJ pr. Pers. 1264 (301 kcal)
Vægt ialt 1323 gram
Vægt pr. Pers. 330 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 382 KJ (91 kcal)
Protein 1.2 gram
Fedt 3.3 gram
Kulhydrat 14.8 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2020-12-13 13:08:54
Smager godt og er nem, at lave

  -   2017-12-17 20:27:15
Man skal bare huske at rødkålen ikke er så lækkert når den bliver kold efter man har puttet fedt i

  -   2016-11-19 08:30:07
Da jeg gik i skolefik jeg af vide at hjemmelavet rødkål var snittet rødkål med rødbedesaft over. Det kan I jo gøre bedre. Jeg har hørt, at i TV2 putter man også brun sukker i. Derfor søger jeg på jer. Mit kålhoved er for stort til bare rå efterårssalat. Jeg er glad for, at jeg fandt jer. Kan man putte nelliker i ?

  -   2016-10-27 18:19:35
Jeg hader opskrifter med spsk, det er for upræcist, hvorfor ikke kg og liter :( Du vælger ubevidst os fra der skal lave mad til mere end 100 Ellers en ok side

  -   2012-12-01 10:56:42
Jonna: Rødkålen kan også fryses :)

  -   2010-11-01 05:45:04
Hvis man tilsætte rødkålen atamon, hælder den på rene atamonskyllede glas, kan den holde som alt andet hjemmesyltede ting.

  -   2007-12-10 15:55:31
Hvor land tid kan rødkålen holde sig i køleskabet???

  -   2006-12-07 13:29:27
Husk at det ikke skal bulderkoge men bare simre. Kommentar til Mig: Rødkål skal sq da ikke knase.

  -   2005-01-01 01:01:01
smør eller margarine kan erstattes af andefedt

  -   2005-01-01 01:01:01
Kogetiden bør mindst være 2 timer for at få den gode gammeldags fornemmelse

  -   2005-01-01 01:01:01
ribssaft og sukker kan erstattes af hhv. rene bær og kunstigt sødemiddel

  -   2005-01-01 01:01:01
smør eller margarine kan erstattes af olie.

  -   2005-01-01 01:01:01
Syntes der er angivet for lang kogetid - kålen bliver slaasket ved 1 time