Julehorn med safran

Julehorn med safran, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portioner

KagerRet : Kager - Horn

Hovedingrediens : Mel - Diverse mel

HøjtidJul

Ukendt oprindelseslandIndsendt :     

Ingredienser:
250 g.hvedemel + ekstra til udrulning
125 g.smør
1 dl.lun mælk
0.5 g.safran (eller 1 tsk. stødt ingefær eller kanel)
25 g.gær
1 æg
3 spsk.sukker
50 g.blødt smør
50 g.rosiner
50 g.sukker
1 sammenpisket æg eller kold kaffe
 Lidt perlesukker
 
Opskrift:
Hak mel og smør sammen og findel det med fingrene, til det ligner groftreven ost. Rør den lune mælk med safran og gær. Pisk æg og sukker lyst og cremet.

Alle tre ting røres sammen og æltes til en blød dej på bordet. Stil dejen tildækket til hævning til dobbelt størrelse, ca. 45 minutter. Del dejen i to og udrul den til to cirkler. Skær 6-8 trekanter af hver.

Rør smør, rosiner og sukker sammen til fyld og fordel det på den brede del af trekanterne. Rul dem sammen fra den brede del mod spidsen og form dem til horn.

Efterhæv med spidsen nedad på bageplade ca. 10 minutter. Pensl med æg og drys med perlesukker.

Bag i ovnen ved 200° på næstnederste ribbe i 10-15 minutter. Afkøl let på bagerist - hornene smager bedst lune.





karakterer:
Opskriften er vist 9355 gange,
og udskrevet 147 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu