Julehorn med safran
Hovedingrediens : Mel - Diverse mel Højtid: Jul Indsendt : |
|
|
Hak mel og smør sammen og findel det med fingrene, til det ligner groftreven ost. Rør den lune mælk med safran og gær. Pisk æg og sukker lyst og cremet.
Alle tre ting røres sammen og æltes til en blød dej på bordet. Stil dejen tildækket til hævning til dobbelt størrelse, ca. 45 minutter. Del dejen i to og udrul den til to cirkler. Skær 6-8 trekanter af hver. Rør smør, rosiner og sukker sammen til fyld og fordel det på den brede del af trekanterne. Rul dem sammen fra den brede del mod spidsen og form dem til horn. Efterhæv med spidsen nedad på bageplade ca. 10 minutter. Pensl med æg og drys med perlesukker. Bag i ovnen ved 200° på næstnederste ribbe i 10-15 minutter. Afkøl let på bagerist - hornene smager bedst lune. |
|
Opskriften er vist 9349 gange,
og udskrevet 147 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4 (1 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne